Pressemeddelelse 20. januar 2024

KRISTA OG HANS RISAGERS FOND

Socialt Fælleshus, Royal Run og Ådalen Bypark får støtte

Risagerfonden klar med nytårsgaver til Brønderslevs foreninger

Der er en nytårsgave på vej til 6 lokale ildsjæle, foreninger og projekter, der fremover kan være med til at skabe udvikling i Brønderslev by og samtidig være til glæde og gavn for byens borgere.

Den glade giver er Krista og Hans Risagers Fond, der i 2023 har uddelt legater og donationer for en halv million kr. til forenings- og kulturlivet i Brønderslev Kommune.

-Ansøgningerne til fonden viser, at der i Brønderslev er mange gode ideer og engagerede mennesker til at føre dem ud i livet. De projekter, vi støtter i år, har alle stærke kulturaktører eller netværk bag sig, og er med til at skabe udvikling i Brønderslev. Fonden har særlig fokus på at støtte og igangsætte projekter, der tilgodeser byens børn og unge ligesom områder som sport, kultur og meningsfulde fællesskaber og social bæredygtighed har fondens bevågenhed. 

-Vi har valgt at støtte 6 fantastiske initiativer, men har desværre også måttet skuffe mange andre gode projekter ved årets uddeling, siger Morten Larsen fra fondens bestyrelse. 

 1. Kirkens Korshær. Socialt Fælleshus til varmestue og det familiestøttende arbejde. Ombygning/renovering af lokaler i Nørregade – 200.000 kr. 
 2. Royal Run Brønderslev. Royal Run i børnehøjde, aktiviteter og underholdning for børn og familier – 100.000 kr.
 3. Ådalen Bypark. Indretning udendørs aktivitetsområde til børn – 100.000 kr.
 4. Den Runde Pavillons Venner. Tilbygning/depotrum – 50.000 kr.
 5. Brønderslev Rideklub. Anskaffelse af elevhest med udstyr – 45.000 kr.
 6. BI fodbold U-17 piger. Udlandstur til Costa Brava Cup i Spanien – 10.000 kr. 

Risagerfonden giver 200.000 kr. til etablering af Socialt Fælleshus i Brønderslev

Kirkens Korshær vil gerne skabe en nyt lokalt fælleshus for udsatte børn, unge og voksne i Brønderslev midtby, hvor man kan samle byens udsatte borgere om fællesskab og aktiviteter. I 2024 er planen at opføre et nyt socialt fælleshus med plads til både varmestue og det familiestøttende arbejde i Nørregade i Brønderslev.

Kirkens Korshær har i 25 år drevet socialt arbejde i Brønderslev by via Varmestuen Fristedet, som er et åbent tilbud om mad, fællesskab og aktiviteter for ensomme og socialt udsatte voksne i og omkring Brønderslev. For 5 år siden udvidede Kirkens Korshær det sociale tilbud i byen med familiestøttende arbejde, som tilbyder støtte, rådgivning og fællesskabende gratis aktiviteter til børn, unge og familier. Via Varmestuen har man kontakt med ca. 50 voksne og via det familiestøttende arbejde kontakt med ca. 85 familier i og omkring Brønderslev.

-Vi vil gerne støtte Kirkens Korshær i deres arbejde med at skabe lokale fællesskaber, netværk og aktiviteter for socialt udsatte og sårbare mennesker, der slås med hjemløshed, afhængighed, psykisk sygdom, ensomhed og fattigdom. 

-Med etableringen af det nye sociale fælleshus får nogle af de mennesker i Brønderslev, der har det allersværest, nogle trygge rammer at være i. Et hus med plads til omsorg og nærvær, hvor de socialt udsatte kan blive mødt med værdighed. Et lokalt fællesskab, hvor socialt udsatte kan få sig en kop kaffe og et måltid mad og møde andre, udtaler Morten Larsen. 

Risagerfonden giver 100.000 kr. til Royal Run i Brønderslev – børnezone.

Brønderslev er udpeget som én af de fem værtsbyer for Royal Run 2024. Brønderslev skal d. 20. maj 2024 (2. Pinsedag) lægge gader og stræder til det kongelige motionsløb Royal Run. 

-Vi synes det er helt fantastisk, at det er lykkedes at få Royal Run til Brønderslev. Vi vil gerne være med til at sikre, at der i forbindelse med afviklingen af Royal Run i Brønderslev kan skabes en kæmpe folkefest i byen for både deltagerne/motionsløberne, publikum, børnene, de frivillige og hele Brønderslev. En folkefest med motion og bevægelse som omdrejningspunkt, og med fokus på mangfoldighed og fællesskaber. En dag, hvor rigtig mange motionister på tværs af alder og fysisk formåen samles til en aktiv dag, hvor både pulsen og humøret stiger. 

-Vores donation skal gå til Royal Run i børnehøjde. Etablering af en børnezone, der skal huse sjove aktiviteter og underholdning for børn og familier i Hedelund/Rhododendronparken og langs løbsruterne, siger Gert Storkborg Jensen, formand for Krista og Hans Risagers Fond.

Risagerfonden giver 100.000 kr. til Ådalen Bypark – udendørs aktivitetsområde

Borgerforeningen Brønderslev Nord er i fuld gang med realiseringen af et ambitiøst projekt. Ådalen Bypark skal være et aktivt og grønt opholdsrum/fællesunivers for hele familien – fra småbørn til seniorer. Byparken skal bestå af forskellige zoner af både sport, leg og fordybelse. 

-Vi vil gerne støtte op om, at der etableres et nyt fantastisk udendørs aktivitetsområde i Brønderslev nordby, som bl.a. børnefamilier kan benytte som udflugtsmål. Et område med borde og bænke, legeredskaber for de mindste, fodboldbane, karrusel, trampoliner, rutsjebane, klatretårn, madpakkehus m.m.

Den Runde Pavillons Venner får legat på 50.000 kr.

Gennem mange år har Den Runde Pavillon været et populært samlingssted for byens borgere. 

-Vi er glade for at kunne bidrage til, at Den Runde Pavillon får en tilbygning/depotrum, og får mulighed for at huse endnu flere spændende arrangementer og events fremadrettet. 

Brønderslev Rideklub får legat på 45.000 kr. til anskaffelse af elevhest

-Vi vil gerne støtte Brønderslev Rideklub med et legat til anskaffelse af en elevhest med udstyr, der skal indgå i elevskolen, der er et tilbud for børn og unge, som ikke selv har råd til at have en hest. Det vil betyde, at flere lokale børn og unge får mulighed for at gå til ridning.

BI-fodbold U-17 piger får legat på 10.000 kr. til udlandstur.

BI-fodbold U-17 piger skal i påsken 2024 deltage i Costa Brava Cup i Spanien. 

-Vi vil gerne støtte op om en flok dedikerede unge piger, der er vilde med at spille fodbold, har et fantastisk sammenhold og fællesskab og samtidig er gode ambassadører for Brønderslev. 

Næste ansøgningsrunde i 2024

Krista og Hans Risagers Fond uddeler legater igen i 2024.

Næste ansøgningsfrist i Krista og Hans Risagers Fond er d. 1. november 2024.

Her kan der igen ansøges om op til 500.000 kr. til et enkeltprojekt. 

Pressemeddelelse

6. JANUAR 2023

Risagerfonden klar med 3 nye donationer

I 2021 gav Risagerfonden 320.000 kr. til realisering af en ny legeplads i Rhododendronparken.

Risagerfonden klar med støtte til nye projekter

Krista og Hans Risagers Fond har i 2022 uddelt legater til 3 spændende projekter. Brønderslev Kirke får støtte til indkøb af kor-mikrofoner, Mødrehjælpen får støtte til fødselsdagshjælp til udsatte og økonomisk trængte børnefamilier og Brønderslev Hallerne får støtte til etablering af Crossfit Park og nyt løbeunderlag på den gamle stadion grund. 

Derudover har fonden reserveret et beløb på 250.000 kr. til investering i Fabrikken og det samlede Kulturområde Hedelund. Hvordan den kvarte million konkret skal udmøntes afventer offentliggørelsen at den forundersøgelse/rapport, som foreningen Realdania er i gang med at udarbejde for Brønderslev Kommune om det nye fælles kulturcenter i byen. 

 1. Brønderslev Hallerne (Crossfit Park og løbeunderlag) – 50.000 kr.
 2. Mødrehjælpen (Den Rullende Kagemand/fødselsdagshjælp) – 10.000 kr.
 3. Brønderslev Kirke (kor-mikrofoner) – 9.260 kr.

Fond giver 50.000 kr. til Brønderslev Crossfit Park og nyt løbebane underlag

Brønderslev Hallerne vil gerne skabe en ny udendørs samlingsplads, der på tværs af alder og interesser, kan samle byens borgere om fællesskab og aktiviteter. Planen er at opføre en Crossfit Park på arealet ved den gamle stadiongrund i midtbyen. Den eksisterende løbebane på stadiongrunden skal samtidig renoveres/have nyt underlag, så flere kan få glæde af den.

Idéen er at opstille en container på stadionarealet indeholdende crossfit udstyr, der skal gøres frit tilgængeligt for byens borgere. Det er også tanken, at skoler m.fl. skal kunne gøre brug af crossfit udstyret i undervisningen. 

Crossfit er en motionsform, der hviler på tre søjler – vægtløftning, spring og gymnastik.

Fødselsdagshjælp til udsatte og økonomisk trængte familier

Mødrehjælpens lokalforening i Brønderslev får et legat på 10.000 kr. 

Den Rullende Kagemand er Mødrehjælpens fødselsdagshjælp og kan søges af forældre til at holde en børnefødselsdag for sit barn og dets venner fra børnehave eller skole. 

Den Rullende Kagemand leverer boller og smør, kagemand, frugt og gulerødder, slik, saftevand, krus, tallerkener og servietter til op til 20 fødselsdagsgæster til et barn mellem 3 og 12 år. Ligeledes får fødselsdagsbarnet en fødselsdagsgave. 

Fødselsdagen kan afholdes i enten hjemmet, i børnehaven eller i skolen.

Mødrehjælpen i Brønderslev arrangerer sociale og netværksskabende aktiviteter for enlige forsørgere og børnefamilier i sårbare situationer i Brønderslev Kommune.

Kor-mikrofoner til Brønderslev Kirke

Brønderslev Menighedsråd får legat til køb af 4 kor-mikrofoner, som skal være med til at sikre en god lydoplevelse, når kirkens dygtige pigekor og juniorkor medvirker ved gudstjenester eller giver koncerter i kirken eller optræder i forbindelse med arrangementer ude i byen. 

Kor-mikrofonerne kan også benyttes af eksterne musikere og kor, som med mellemrum gæster Brønderslev Kirke og giver koncert.

Næste uddelingsrunde i 2023 

Krista og Hans Risagers Fond har siden 2012 uddelt legater og donationer for mere end 3,5 mio. kr. til lokale foreninger og projekter i Brønderslev.

Krista og Hans Risagers Fond uddeler legater igen i 2023.

Næste ansøgningsfrist i Krista og Hans Risagers Fond er d. 1. november 2023.

Her kan der igen ansøges om op til 500.000 kr. til et enkeltprojekt. 

Elektriker bag fond

Hans Risager var uddannet elektriker og blev siden aut. el-installatør og drev i mange år sammen med sin kone Krista Risager et firma/lampeforretning i Gravensgade 97 i Brønderslev. 

Ved testamente har de afdøde betænkt et større millionbeløb til en særlig fond – Krista og Hans Risagers Fond – der skal uddele legater til forenings- og erhvervslivet i Brønderslev.   

Fondens bestyrelse består af 5 medlemmer, der hver især har indsigt i fritids- og erhvervsforhold for Brønderslev Kommune. Peter Larsen & Morten Larsen repræsenterer familiens interesser i fonden. Derudover har læge og tidligere formand for Brønderslev-Hallerne Henrik Jensen plads i fondens bestyrelse som repræsentant for fritidslivet. Advokat Gert Storkborg Jensen er bestyrelsesformand og endelig er Klaus Riis Klæstrup udpeget til fondens bestyrelse af  byrådet. Læs mere om fonden og historien her https://risagerfonden.dk

Pressemeddelelse

6. JANUAR 2022

KRISTA OG HANS RISAGERS FOND

Risagerfonden giver 320.000 kr. til ny legeplads i Rhododendronparken

Risagerfonden klar med nytårsgaver til Brønderslevs foreninger

Der er en nytårsgave på vej til 9 lokale ildsjæle, foreninger og projekter, der fremover kan være med til at skabe udvikling i Brønderslev by og samtidig være til glæde og gavn for byens borgere.

Den glade giver er Krista og Hans Risagers Fond, der i 2021 har uddelt legater og donationer for 422.000 kr. til forenings- og kulturlivet i Brønderslev Kommune.

-Vi er glade for den store interesse, som mange lokale foreninger, enkeltpersoner og projekter har vist for Krista og Hans Risagers Fond. Vi har modtaget i alt 21 ansøgninger i denne uddelingsrunde, og der er søgt om legater for næsten 2 mio. kr., hvilket vidner om stor idérigdom og virkelyst i det lokale foreningsliv.

-Ansøgningerne til fonden viser, at der i Brønderslev er mange gode ideer og engagerede mennesker til at føre dem ud i livet. De projekter, vi støtter i år, har alle stærke kulturaktører eller netværk bag sig, og er med til at skabe udvikling i Brønderslev. Fonden har særlig fokus på at støtte og igangsætte projekter, der tilgodeser byens børn og unge ligesom områder som sport, kultur og meningsfulde fællesskaber og social bæredygtighed har fondens bevågenhed. 

-Vi har valgt at støtte 9 fantastiske initiativer, men har desværre også måttet skuffe mange andre gode projekter ved årets uddeling, siger Morten Larsen fra fondens bestyrelse. 

 1. Ny legeplads i Rhododendronparken – 320.000 kr. 
 2. Tolstrup Stenum Idrætsforening, indkøb af floorball bander – 26.500 kr.
 3. Lokalhistorisk Arkiv i Brønderslev, 4 stationære computere – 25.100 kr. 
 4. Mickey Østergaard Svendsen, studieophold i Japan –15.000 kr.
 5. Victor Trudslev Nielsen, deltagelse i VM i Ekart i Bahrain – 10.000 kr.
 6. Natteravnene i Brønderslev, renovering af campingvogn – 8.000 kr.
 7. Brønderslev Svømmeklub, t-shirts og beachflag – 6.909 kr. 
 8. Pensionistfællesskab i Grønningen, drejeskive – 6.000 kr.
 9. Bog om BI-håndbold – 4.500 kr. 

Fond giver 320.000 kr. til ny legeplads i Brønderslev  

Til sommer vil en ny legeplads i Rhododendronparken i Brønderslev stå færdig, og den skal få flere børn og unge til at bevæge sig. Krista og Hans Risagers Fond har nemlig besluttet at give Den Runde Pavillons Venner og Parkgruppen for Rhododendronparken mere end en kvart million til at skabe en ny attraktiv, moderne og bæredygtig legeplads i hjertet af Brønderslev. 

Pengene skal bl.a. gå til, at der kan indkøbes forskellige legeredskaber i form af gynger, trampoliner, rutsjebane, klatreredskaber, balancebane, vipper, bænke, hængekøjer m.m.

Der vil blive fokuseret på leg, bevægelse, læring og ophold i udformningen af legepladsen. Hele projektet etableres med respekt for parkens natur og omgivelser.

-Vi tror, at legepladsen kan blive et nyt aktivt samlingssted i Brønderslev for byens børn, unge og familier, som indbyder til leg, bevægelse, læring, fællesskab, hygge og ophold. Og samtidig vil Rhododendronparken blive et endnu større trækplaster både for lokale borgere, men også for de mange besøgende og turister, der udover at nyde parkens natur, også får muligheden for at være aktive sammen.  Vi glæder os rigtig meget til at den nye legeplads kan tages i brug til sommer i en park i fuldt blomsterflor, siger Morten Larsen og Peter Larsen fra bestyrelsen.

Floorball bander til Stenum

Krista og Hans Risagers Fond har besluttet at bidrage med en donation på 26.500 kr. til indkøb af floorball bander til idrætshallen i Stenum, så der bliver mulighed for at starte floorball ungdomshold op i byen. 

-Vi vil gerne støtte op om, at Stenum kan sætte nye initiativer i gang, som medvirker til, at få alle aldre til at dyrke sport og bevæge sig. Vi vil rigtig gerne støtte lokale projekter drevet af engagerede frivillige ildsjæle, der øger motion og skaber sociale meningsfulde fællesskaber. 

Nye computere til Lokalhistorisk Arkiv i Brønderslev

Krista og Hans Risagers Fond har valgt at støtte Lokalhistorisk Arkiv i Brønderslev med 25.100 kr. til indkøb af 4 nye stationære computere. 

-Vi vil gerne kvittere for det frivillige arbejde Lokalhistorisk Arkiv udfører ved at registrere arkivalier, billeder, uniformer og diverse ting, som de modtager fra borgere, foreninger og virksomheder. Det er et værdifuldt arbejde, der gør, at alle interesserede på Arkiv.DK kan følge med i, hvad der er sket i Brønderslev gennem det sidste århundrede. 

Legater til talentfulde unge mennesker fra Brønderslev

Krista og Hans Risagers Fond har igen i år valgt at støtte to lokale unge mennesker fra Brønderslev, der ønsker at dygtiggøre og videreuddanne sig i udlandet.

Det unge talent Victor Trudslev Nielsen har fået et legat på 10.000 kr. så han kan deltage i VM i Ekart i Bahrain og Mickey Østergaard Svendsen har fået et legat på 15.000 kr. til et studieophold i Japan.

Natteravnene i Brønderslev får 8.000 kr. til renovering af campingvogn

Natteravnene i Brønderslev får en donation, så de kan male, udsmykke og klargøre en gammel campingvogn. Natteravnene vil bruge campingvognen som blikfang, når de deltager i lokale events og besøger skoler og markeder. Foreningens mange frivillige får også mulighed for at benytte campingvognen til at drikke en kop kaffe og søge i ly for dårligt vejr. 

-Vi vil gerne støtte Natteravnene, som nu i mere end 20 år har gået rundt om natten i Brønderslevs gader i deres karakteristiske gule og sorte jakker og medvirket til at skabe tryghed for alle byens borgere. Natteravnene har igennem årene snakket med og hjulpet mange unge mennesker i byens natteliv.

Risagerfonden klæder Brønderslev Svømmeklub på

Brønderslev Svømmeklub får penge til indkøb af beachflag og nye klub t-shirts til svømmerne. Både beachflag og t-shirts skal bruges, når svømmerne deltager i stævner rundt i Danmark.

Pensionistklub i Grønningen får legat på 6.000 kr. til indkøb af drejeskive

En flok på 15-20 pensionister går til keramik, og mødes hver uge til hyggeligt samvær, fællesskab og kreative udfoldelser i lokalerne i Grønningen. 

-Vi er glade for at kunne støtte pensionistfællesskabet i Grønningen med en ny eldrevet drejeskive til at forme flotte keramik vaser, skåle og lignende. Vi håber samtidig at flere vil tage del i det meningsfulde fællesskab, og at også kørestolsbrugere nu kan deltage på holdet.

Bog om BI-Håndbold

Risagerfonden støtter udgivelsen af en ny bog om BI-Håndbold. Det er planen at bogen skal udkomme i forbindelse med Brønderslev Idrætsforenings 125 års jubilæum i april 2022.

-BI-Håndbold har gennem årene promoveret Brønderslev by, specielt i de perioder, hvor man på såvel herre- som damesiden var i de i bedste håndboldligaer. I dag er BI-Håndbold nok mest kendt for sit store ungdomsarbejde. 

Vi håber bogen kan være til inspiration for dem, der har deres gang i BI-Håndbold, og for dem, der tidligere har været en del af BI-Håndbold på og uden for banen. 

Næste uddelingsrunde i 2022 

Krista og Hans Risagers Fond har siden 2012 uddelt legater og donationer for mere end 3 mio. kr. til lokale foreninger og projekter i Brønderslev.

Krista og Hans Risagers Fond uddeler legater igen i 2022.

Næste ansøgningsfrist i Krista og Hans Risagers Fond er d. 1. maj 2022.

Her kan der igen ansøges om op til 500.000 kr. til et enkeltprojekt.

Pressemeddelelse

11. december 2020

KRISTA OG HANS RISAGERS FOND

Risagerfonden uddeler tidlige julegaver til Brønderslevs foreninger

Der er en tidlig julegave på vej til 7 lokale foreninger og projekter, der fremover kan være med til at skabe udvikling i Brønderslev by og samtidig være til glæde og gavn for byens borgere.

Den glade giver er Krista og Hans Risagers Fond, der har uddelt legater og donationer for 170.125 kr. til forenings- og kulturlivet i Brønderslev Kommune.

-Vi er glade for den store interesse, som mange lokale foreninger, enkeltpersoner og projekter har vist for Krista og Hans Risagers Fond. Vi har modtaget i alt 32 ansøgninger i denne uddelingsrunde, og der er søgt om legater for mere end 3 mio. kr., hvilket vidner om stor idérigdom og virkelyst i det lokale foreningsliv.

-Ansøgningerne til fonden viser, at der i Brønderslev er mange gode ideer og engagerede mennesker til at føre dem ud i livet. De projekter, vi støtter i år, har alle stærke kulturaktører eller netværk bag sig, og er med til at skabe udvikling i Brønderslev. Fonden har særlig fokus på at støtte og igangsætte projekter, der tilgodeser byens børn og unge ligesom områder som sport, kultur og social bæredygtighed og ansvarlighed har fondens bevågenhed. 

-Vi har valgt at støtte 7 initiativer og projekter, men har desværre også måttet skuffe mange andre gode projekter ved årets uddeling, siger Morten Larsen fra fondens bestyrelse. 

-Renten er lige nu historisk lav i Danmark. Den negative rente betyder, at fonden har haft svært ved at forrente formuen, og derfor er der i år heller ikke så stort et overskud, hvorfra der kan uddeles bevillinger og legater til de mange gode projekter og almennyttige formål i Brønderslev by, siger Peter Larsen fra fondens bestyrelse.

 1. Skatermiljø for unge mennesker i Brønderslev – 50.000 kr. 
 2. Brønderslev Tennisklub, padelbaner – 50.000 kr.
 3. Grejbank (løbehjul, skateboards og BMX-cykler) – 25.000 kr. 
 4. Brønderslev Rideklub, nyt cafeteria – 20.000 kr.
 5. Den Runde Pavillons Venner, sceneelement – 11.125 kr.
 6. Mødrehjælpen, startpakker til sårbare familier – 8.000 kr.
 7. Brønderslev Basketball Klub, 10 basket bolde – 6.000 kr. 

Fond giver 50.000 kr. til skatermiljø blandt unge i Brønderslev 

Den unge lokale ildsjæl Mathias Christensen får 50.000 kr. til at skabe et levende skatermiljø for unge mennesker i Brønderslev midtby. Mathias vil arbejde sammen med gruppen af unge skatere i byen om at etablere en skaterbane og på sigt en større skaterpark i Brønderslev. Pengene skal gå til, at der kan indkøbes udstyr til diverse ramper/rails, så der kan skabes den rigtige skaterbane, som mange unge piger og drenge i Brønderslev så længe har efterspurgt. 

-Brønderslev mangler en skaterbane for de unge, der nyder at være aktive på deres skateboards, løbehjul og rulleskøjter. Og skatermiljøet i Brønderslev er i dag lidt en overset gruppe af unge mennesker, da de ikke som andre får varetaget deres interesser af en forening. 

Vi håber, at skaterbanen kan blive et nyt samlingssted i Brønderslev for byens børn og unge, hvor de kan øve sig i at køre på skateboards, øve færdigheder og tricks.

-Det er stort, når kreative unge selv er med til at definere, hvad der er brug for i byen, for at unge skatere kan møde hinanden, blive dygtigere og få et værdifuldt fællesskab. 

Det vil vi rigtig genre støtte op omkring, siger Peter Larsen fra Krista og Hans Risagers Fond.

Padelbaner på vej i Brønderslev

Krista og Hans Risagers Fond har besluttet at bidrage med et tilskud på 50.000 kr. til etablering af udendørs padelbaner ved Brønderslev Tennisklubs anlæg i Hedelundsgade. 

-Vi vil gerne støtte op om, at Brønderslev kan tilbyde en ny fritidsaktivitet og motionsform til byens borgere. Padel er en sportsgren, der vinder frem med stor hast i Danmark i disse år. Padel er en blanding af squash og tennis, og er for alle aldersgrupper og kan spilles året rundt. 

Grejbank med løbehjul, skateboards og BMX cykler

Krista og Hans Risagers Fond har valgt at støtte et projekt i regi af Brønderslev Fritids- og Ungdomsklub til etablering af en grejbank med løbehjul, skateboards og BMX cykler. 

Formålet med grejbanken er at skabe bedre rammer for at udbrede fysisk aktivitet og bevægelse – særligt gadeidræt – blandt børn og unge i Brønderslev. Grejbanken skal have sin primære base i Ungdomsskolen, hvor skoler m.fl. skal have mulighed for at låne den til events. 

Brønderslev Rideklub får 20.000 kr. til renovering af cafeteria

Brønderslev Rideklub er hvert år vært for mange velbesøgte arrangementer og vil fremover gerne afholde flere store nationale stævner. Risagerfonden bidrager med et legat på 20.000 kr. til indkøb af materialer til klubbens nye tidssvarende cafeteria. 

Den Runde Pavillons Venner

Den Runde Pavillons Venner får 11.125 kr. i støtte til indkøb af et supplerende sceneelement med hjul til den eksisterende scene, så der fremover bliver plads på scenen til større ensembler (kor, opera og større orkestre), og ligeledes plads til pavillonens flygel. 

Mødrehjælpen får 8.000 kr. til uddeling af startpakker 

Mødrehjælpen er en socialhumanitær organisation, som støtter og rådgiver ressourcesvage gravide, enlige forsørgere og sårbare børnefamilier. Mødrehjælpen har en børnetøjsbutik i Bredgade i Brønderslev og en aktiv lokalafdeling, der arrangerer sociale og netværksskabende aktiviteter for gravide, enlige forsørgere og børnefamilier i byen. Mødrehjælpen Brønderslev Lokalafdeling får en donation på 8.000 kr. til uddeling af startpakker til sårbare familier i Brønderslev. En startpakke består typisk af tøj, babytæppe, sutter, sutteflasker, bleer m.v. 

Brønderslev Basketball Klub får 6.000 kr.

Brønderslev Basketball Klub får 6.000 kr. til indkøb af 10 basketball bolde til klubbens ungdomsspillere.

Næste uddelingsrunde i 2021 

Krista og Hans Risagers Fond har siden 2012 uddelt legater og donationer for mere end 3 mio. kr. til lokale foreninger og projekter i Brønderslev.

Krista og Hans Risagers Fond uddeler legater igen i 2021.

Næste ansøgningsfrist i Krista og Hans Risagers Fond er d. 1. november 2021.

Læs mere om fonden og historien her https://risagerfonden.dk

27. December 2019

Pressemeddelelse

KRISTA OG HANS RISAGERS FOND

Risagerfonden uddeler nytårsgaver….

Der er en nytårsgave på vej til 10 spændende lokale initiativer og projekter, der fremover kan være med til at skabe udvikling i Brønderslev by og samtidig være til glæde og gavn for byens borgere.

Den glade giver er Krista og Hans Risagers Fond, der har uddelt legater og donationer for 465.000 kr. til forenings- og kulturlivet i Brønderslev Kommune.

-Vi er glade for den store interesse, som mange lokale foreninger, enkeltpersoner og projekter har vist for Krista og Hans Risagers Fond. Vi har modtaget i alt 33 ansøgninger i denne uddelingsrunde, og der er søgt om legater for mere end 3 mio. kr., hvilket vidner om stor idérigdom og virkelyst i det lokale foreningsliv.

-Ansøgningerne til fonden viser, at der i Brønderslev er mange gode ideer og engagerede mennesker til at føre dem ud i livet. De projekter, vi støtter i år, har alle stærke kulturaktører eller netværk bag sig, og er med til at skabe udvikling i Brønderslev. Fonden har særlig fokus på at støtte og igangsætte projekter, der tilgodeser byens børn og unge ligesom områder som sport, kultur, erhvervsliv/handel, social bæredygtighed og klima har fondens bevågenhed. 

-Vi har valgt at støtte 10 initiativer og projekter, men har desværre også måttet skuffe mange andre gode projekter, siger Morten Larsen og Peter Larsen fra Krista og Hans Risagers Fond.

 1. Kulturcenter i Brønderslev, Projekt Fabrikken i PN-Beslag – 150.000 kr. 
 2. Mountainbikebane med lysspor – 100.000 kr.
 3. Toiletvogn til lokale foreninger i Brønderslev – 100.000 kr. 
 4. Skolebasket for folkeskolens 1.-5. klasser – 50.000 kr.
 5. Lydstudie i Ungdomshuset – 25.000 kr.
 6. Kirkens Korshær, til opstart af klub for udsatte unge – 15.000 kr.
 7. Vendsyssel Biavlerforening, bifamilier – 10.000 kr.
 8. Den Runde Pavillon, teleskop-multistige – 8.000 kr.
 9. Legat til Malthe Toft Høj, DGI-gymnastiktur til Thailand – 5.000 kr.
 10. Natteravnene i Brønderslev, sweatshirts – 2.000 kr.

Fond giver 150.000 kr. til nyt kulturhus i Brønderslev – Projekt Fabrikken i PN-Beslag 

I forbindelse med BAS – Brønderslev Amatør Scenes planer om at flytte ind i, og indrette PN-Beslags tomme industribygninger til en ny central kultur- og fritidsbastion i Brønderslev, har  Krista og Hans Risagers Fond valgt at støtte med 150.000 kr. Pengene går ikke til mursten, men til en forundersøgelse, der skal være med til at sikre Projekt Fabrikkens videre fremdrift. 

-Vi ser et stort potentiale i realisering af Projekt Fabrikken i PN Beslags ikoniske bygninger, der rummer hele Brønderslevs DNA, og som alle i byen kender og de fleste har et forhold til. Vi håber der vil være opbakning til at virkeliggøre dette visionære projekt og derved skabe et unikt kulturcenter i Brønderslev. Og med Rhododendronparken som nærmeste nabo, vil der også være basis for spændende samarbejder omkring nye events, fortæller Morten Larsen.

-Ideen med at samle mange aktiviteter i ét hus vil give stedet dynamik og mange brugere. 

En smeltedigel med masser af kreative aktiviteter døgnet rundt, og som udover BAS kunne være hjemsted for idrætsforeninger, kunstnere, musikere, iværksættere, socialøkonomiske virksomheder, museer, biograf, cafe, events, udstillinger og konferencer, udtaler Peter Larsen. 

100.000 kr. til mountainbikebane med lysspor

Krista og Hans Risagers Fond har valgt at støtte en mountainbikebane med integreret lysspor. Brønderslev Ungdomsskole har således fået 100.000 kr. til at udbygge deres nuværende bane, som er frit tilgængelig for alle foreninger og interesserede, og som er gratis at bruge. 

Pengene skal bl.a. bruges til at skabe mere synlighed om banen samt sikre bedre belysning og beplantning. Målet er, at mountainbikebanen kan blive den første teknikbane med integreret lysspor i Danmark, som gør den mere attraktiv, sikker og anvendelig året rundt. 

-Vi håber, at mountainbikebanen kan blive et nyt samlingssted i Brønderslev for byens børn og unge, hvor de kan øve sig i at køre på mountainbike og øve færdigheder under sikre forhold. Derudover vil banen selvfølgelig også kunne benyttes af de lokale foreninger i byen, nybegyndere og andre nysgerrige, fortæller Morten Larsen fra bestyrelsen. 

Toiletvogn til Brønderslev og omegn

Der holdes mange events i Brønderslev, hvor der er brug for tidssvarende toiletfaciliteter. Krista og Hans Risagers Fond har derfor besluttet at bidrage med 100.000 kr., så byens lokale foreninger kan købe en transportabel toiletvogn, der kan benyttes af de lokale borgere, gæster og turister, der deltager i arrangementer som f.eks. Brønderslev Marked, Nordjysk Vinfestival, Stafet for livet, Brønderslev Handels aktiviteter m.fl. 

Skolebasket for 1000 børn i Brønderslev 

Krista og Hans Risagers Fond har valgt at støtte et projekt i regi af BørneBasketFonden med 50.000 kr. Det vil give børnene i kommunens mindste folkeskoleklasser muligheden for et nyt gratis bevægelsestilbud i skoletiden, hvor de kan lære at spille basket.

Kulturskolen i Brønderslev får 25.000 kr. til lydstudie i Ungdomshuset

Kulturskolen i Brønderslev får 25.000 kr. til etablering af et nyt lydstudie i Ungdomshuset. Kulturskolen tilbyder som noget nyt Elektronisk musik (E-musik), hvor eleverne på lige fod med andre klassiske instrumenter arbejder med lyd og udtryk skabt på computer og Ipads. 

I det nye lydstudie vil børn og unge kunne komponere og indspille musik både på tværs af instrumentgrupper, i bands og som soloprojekter/egne kompositioner. 

Kirkens Korshær får 15.000 kr. til projekt for udsatte unge

Kirkens Korshærs Børne- og Familiearbejde i Brønderslev får 15.000 kr. til projekt ”En plads i fællesskabet”, der skal støtte udsatte unge i Brønderslev. Projektets mål er at afhjælpe ensomhed og social udsathed blandt unge mellem 10 og 18 år, som vokser op i familier præget af fysisk og psykisk sygdom, skrøbeligt netværk, dårlig økonomi eller misbrug.

Kirkens Korshær vil i 2020 starte en ungdomsklub i Brønderslev, der skal have åbent en eftermiddag og aften om ugen, hvor man kan komme direkte fra gaden og være med. 

Der vil være forskellige aktiviteter, samvær og oplevelser  i klubben som f.eks. fælles madlavning, lektiecafe, kreative aktiviteter som smykkefremstilling eller keramikværksted, besøg i lokale idrætsforeninger samt ture og arrangementer ud af huset.

Biavlerforening får 10.000 kr.

Krista og hans Risagers Fond vil gerne brande Brønderslev som en grøn og bæredygtig by. 

Vendsyssel Biavler forening får 10.000 kr. i støtte, så man kan hjælpe 10 nye biavlere i Brønderslev i gang med en gratis bifamilie. Insekter og bier er vigtige i den danske natur, da de kan hjælpe bønder, frugtavlere, haverne og skovene med at blive bestøvet og danne frugter og frø til nye planter. 

Den Runde Pavillons Venner

Den Runde Pavillons Venner får 8.000 kr. i støtte til indkøb af en teleskop-multistige.

Stigen skal bruges ifm. arrangementer, så man kan sikre lettere adgang til belysning i højden.

Legat til Malthe Toft Høj

Malthe Toft Høj får 5.000 kr. i støtte til en gymnastikrejse til Thailand i juli 2020. 

Malthe er en 17-årig talentfuld springgymnast fra Brønderslev, og han er udtaget til DGI´s Weekendholdet, der rummer 50 gymnaster fra hele Nordjylland. Weekendholdet har planlagt en opvisningsturné til Thailand i sommeren 2020, hvor de skal rundt på forskellige skoler og lave opvisninger og workshops for eleverne.

-Vi vil gerne støtte en ung og talentfuld springgymnast som Malthe, der har dygtiggjort sig som gymnast og træner, og som samtidig er en fantastisk god ambassadør for Brønderslev. 

Natteravnene Brønderslev

Natteravnene Brønderslev får 2.000 kr. i støtte til indkøb af sweatshirts til medlemmerne.

Natteravnene består af lokale frivillige ildsjæle, der sørger for at byens unge kan færdes trygt i nattelivet. 

Fond støtter aktiviteter for børn og unge på den nye Banegårdsplads

Krista og Hans Risagers Fond har ligeledes valgt at reservere et større beløb til, at der på den nye Banegårdsplads i Brønderslev midtby kan skabes plads for aktivitet, fællesskab, leg og ophold for byens børn og unge. Det kan f.eks. være i form af etablering af en skøjtebane, multibane, streetsport, aktivitetsfremmende vandelement m.m. 

De nærmere detaljer aftales med Midtbyrådet og kommunen i 2020.

Næste uddelingsrunde i 2020

Krista og Hans Risagers Fond har siden 2012 uddelt legater og donationer for mere end 3 mio. kr. til lokale foreninger og projekter i Brønderslev.

Krista og Hans Risagers Fond uddeler legater igen i 2020.

Her vil der være mulighed for at ansøge om op til 250.000 kr. til en enkeltprojekt

Næste ansøgningsfrist i Krista og Hans Risagers Fond er d. 1. november 2020.

Læs mere om fonden og historien her www.risagerfonden.dk

16. december 2018

Pressemeddelelse

KRISTA OG HANS RISAGERS FOND

Risagerfonden uddeler tidlige julegaver

Der er en tidlig julegave på vej til 11 spændende lokale initiativer og projekter, der fremover kan være med til at skabe udvikling i Brønderslev by og samtidig være til glæde og gavn for byens borgere.

Den glade giver er Krista og Hans Risagers Fond, der i december 2018 har uddelt legater og donationer for 434.000 kr. til forenings- og kulturlivet i Brønderslev Kommune.

-Vi er glade for den store interesse, som mange lokale foreninger, enkeltpersoner og projekter har vist for Krista og Hans Risagers Fond. Vi har modtaget i alt 30 ansøgninger i denne uddelingsrunde, og der er søgt om legater for knap 2.5 mio. kr., hvilket vidner om stor idérigdom og virkelyst i det lokale foreningsliv. 

-Vi har valgt at støtte 11 initiativer og projekter, men har desværre også måttet skuffe mange andre gode projekter, siger Morten Larsen og Peter Larsen fra fondsbestyrelsen.  

1.Climate Planet i Brønderslev – 250.000 kr.

2.E-sport for byens unge – 40.000 kr. 

3.Hundeskov i Brønderslev – 37.500 kr.

4.Elevheste til Brønderslev Rideklub – 30.000 kr. 

5.Bog om Brønderslev – 20.000 kr.

6.Instrumenter til Brønderslev Harmoniorkester – 15.000 kr.

7.Legat til Mie Nymann Jensen (udlandsophold i Japan) – 10.000 kr.

8.Legat til Rikke Mølbæk Noor (sanger/sangskriver) – 10.000 kr.

9.Legat til Christine Aggerholm (sanger/sangskriver) – 10.000 kr.

10.Nye aktiviteter for børn på Bålhøj Festival – 10.000 kr.

11.Farveprinter til Hjerteforeningen Brønderslev – 2.000 kr.

Fond giver penge til kæmpe globus på Banegårdspladsen i Brønderslev

Krista og Hans Risagers Fond har valgt at støtte en ny attraktion i Brønderslev. Fonden giver 250.000 kr. til at verdens største globus kan komme på besøg i Brønderslev i sommeren 2019. Med udgangspunkt i FN´s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling fortæller Climate Planet historien om klodens klima og udfordringer. I de 10 uger, hvor globussen vil være opstillet på Banegårdspladsen i Brønderslev er håbet, at op imod 75.000 mennesker vil lægge vejen forbi. 

Krista og Hans Risagers Fond vil sponsere minimum 5.000 gratis entré-billetter, så børn, unge og voksne fra Brønderslev kan få en unik oplevelse. Intentionen er, at alle folkeskoleelever og studerende i kommunen, skal have mulighed for et gratis besøg i Climate Planet. 

-Vi vil gerne medvirke til, at Brønderslev får en ny spændende attraktion. Vi ser et stort potentiale i at få Climate Planet til byen, og håber, at det kan være med til at brande Brønderslev som er grøn og spændende by, hvor borgere, erhvervsliv, detailhandel og uddannelsesinstitutioner m.fl. sætter bæredygtigheden i højsædet, udtaler Morten Larsen.     

-Vi håber også, at andre fonde kan se visionen i at få Climate Planet til byen, og vil bakke op.

Brønderslev Idrætsforening får støtte til E-sport 

Krista og Hans Risagers Fond har valgt at støtte Brønderslev Idrætsforening med 40.000 kr., så foreningen kan tilbyde E-sport for folkeskoleeleverne i 7.-9. klasse i Brønderslev. 

-Vi håber at flere børn og unge fremover får mulighed for at blive en del af foreningslivet i Brønderslev med det nye tilbud om E-sport, udtaler Peter Larsen fra fondsbestyrelsen.

Hundeskov på vej i Brønderslev

Krista og Hans Risagers Fond har valgt at støtte op om etableringen af en hundeskov i Brønderslev by. Der er bevilget 37.500 kr. til indkøb af hegn, låger og indgangsdøre. Hundeskoven tænkes etableret i et rekreativt område, der ligger i tilknytning til Komponistskoven. 

-Vi håber, at byens mange hundeejere vil få glæde af at lufte deres hund i en hundeskov tæt ved Brønderslev by, siger Morten Larsen fra bestyrelsen. 

Elevheste til Brønderslev Rideklub

Brønderslev Rideklub tildeles 30.000 kr. til indkøb af to nye elevheste. Klubbens elevheste tilbydes de medlemmer, som endnu ikke har deres egen hest (oftest nybegyndere).

-Vi vil gerne støtte Brønderslev Rideklub, så flere børn og unge fremover kan få mulighed for at stifte bekendtskab med ridesporten, siger Peter Larsen fra Krista og Hans Risagers Fond.

Bog om Brønderslev før og nu

I 2021 er det hundrede år siden Brønderslev fik købstadsstatus. I den anledning er der planer om at skrive en bog, der beskriver Brønderslev før i tiden og nu. Krista og Hans Risagers Fond har valgt at støtte tilblivelsen/udgivelsen med 20.000 kr.

-Vi glæder os til at læse den nye bog, der vil fortælle historien om Brønderslev´s udvikling fra den blev købstad i 1921 og frem til i dag, udtaler Peter Larsen fra fondsbestyrelsen.

Brønderslev Harmoniorkester får støtte til musikinstrumenter

Brønderslev Harmoniorkester får 15.000 kr. i støtte til indkøb af nye musikinstrumenter.

Orkesteret tæller 37 aktive medlemmer i alderen 19 til 80 år, og spiller et bredt repertoire fra den klassiske til den populære musik. Orkesteret giver årligt ca. 10 koncerter.

-Vi vil gerne støtte Brønderslev Harmoniorkester. Orkesteret er efterhånden en institution i byen, og de kunne i september 2018 fejre 70 års jubilæum. De henrykker hvert år mange af byens borgere ved deres koncerter rundt omkring i kommunen. De formidler musik med et bredt repertoire til glæde for et stort og trofast publikum i lokalområdet, siger Morten Larsen.

Legat til Mie Nymann Jensen

Mie Nymann Jensen får 10.000 kr. i støtte til et studieophold i Japan på International College of Liberal Arts. Mie er 20 år. Hun er født, opvokset og bor i Brønderslev. Hun er i gang med en sprog- og kommunikationsuddannelse på Aalborg Universitet.

-Vi er glade for at kunne støtte Mie med et legat, så hun kan tage på et udlandsophold i Japan og på den måde få mulighed for at videreudvikle sine teoretiske, sproglige og kulturelle færdigheder, siger Peter Larsen fra bestyrelsen.   

Legat til Rikke Mølbæk Noor

Rikke Mølbæk Noor får 10.000 kr. i støtte til indspilning af en ”live session”. Rikke er 27 år. Hun er sanger og sangskriver med rod i Brønderslev. Under navnet R. Noor har hun siden 2013 spillet over 300 koncerter i alle hjørner af Danmark, samt mindre turneer i Tyskland, Norge og Sverige. Tilbage i 2013 vandt Rikke den lokale konkurrence ”Byens Bedste band”.

-Rikke er allerede et kendt navn inden for det musikalske miljø i Brønderslev og en god ambassadør for byen. Vi håber at Rikke med indspilning af en ”live session” nu vil få mulighed for at få foden indenfor hos et af de store danske pladeselskaber og hos festivalbookerne, siger Peter Larsen fra bestyrelsen. 

Legat til Christine Aggerholm

Christine Aggerholm tildeles 10.000 kr. i støtte til indspilning og produktion af en EP. Christine er en ung sanger og sangskriver på 19 år fra Brønderslev. I marts 2018 udgav hun hendes første single ”Give It A Go” i samarbejde med pladeselskabet Sound Seduction.  

-Vi er spændte på at følge Christine fremover, og vil gerne støtte en ung lokal up-coming artist, så hun får mulighed for at fortsætte sin musikalske udvikling, udtaler Morten Larsen fra Krista og Hans Risagers Fond. 

Nye aktiviteter for børn på Bålhøj Festival

Ø. Brønderslev Borgerforening får 10.000 kr. i støtte til at skabe nye aktiviteter og oplevelser for de mange børn, som hvert år gæster Bålhøj Festival sammen med deres forældre.

Penge til Hjerteforeningen 

Hjerteforeningen Brønderslev får 2.000 kr. i støtte til indkøb af en farveprinter. 

Næste uddelingsrunde i 2019

Krista og Hans Risagers Fond har siden 2012 uddelt legater og donationer for mere end 2 mio. kr. til lokale foreninger og projekter i Brønderslev.

Krista og Hans Risagers Fond uddeler legater igen i 2019.

Her vil der være mulighed for at ansøge om op til 250.000 kr. til en enkeltprojekt

Næste ansøgningsfrist i Krista og Hans Risagers Fond er d. 1. november 2019.

Læs mere om fonden og historien her www.risagerfonden.dk 

19. september 2018

Pressemeddelelse

KRISTA OG HANS RISAGERS FOND

Krista og Hans Risagers Fond klar med ny ansøgningsrunde

Har du en god idé, der kan gavne og gøre en forskel i Brønderslev?

En kvart million kr. venter på gode idéer 

Brønderslev er en god kommune og helt sin egen. Men hvordan er det nu, Brønderslev er? 

Hvad vil vi? Hvor skal vi hen? Hvad er det for en fremtid, vi drømmer om at skabe sammen?

Har du en god idé, der kan gavne og gøre en forskel i Brønderslev? Så er det nu, du kan søge midler til at få ideen gjort til virkelighed gennem Krista og Hans Risagers Fond. 

•Skal Brønderslev have sin egen festival, sport-event, revy eller være vært for et folkemøde?

•Skal Brønderslev have et nyt museum, et folkekøkken, en kunstskole eller skal der etableres en naturpark?

•Har du en god idé til nye aktiviteter for børn, unge og familier i Komponistskoven, Grindsted Plantage, Rhododendronparken eller på Banegårdspladsen i midtbyen?

•Mangler der en skateboard-, mountainbike- eller skøjtebane i Brønderslev?

•Skal byens sociale foreninger og deres mange frivillige ildsjæle have et frivillighus?

•Har du en idé til et projekt, der kan involvere og skabe nye fællesskaber for byens udsatte borgere og forebygge ensomhed?

Har du en god idé, men mangler pengene til at føre den ud i livet….

-Det er nu igen tid for talenter og ildsjæle indenfor sports- og kulturlivet i Brønderslev samt mindre erhvervs- og turisme projekter til at søge om økonomisk støtte til deres projekter ved Krista og Hans Risagers Fond, siger Morten Larsen fra fondens bestyrelse. 

Den velgørende fond har næste uddelingsrunde i slutningen af 2018, hvor der vil være mulighed for at ansøge om op til 250.000 kr. til et enkeltprojekt.   

Synes du, der mangler noget i Brønderslev?

-Krista og Hans Risagers Fond er en velgørende fond, der hvert år via legater støtter lokale initiativer og projekter fra personer, virksomheder, organisationer og foreninger, der kan være med til at skabe udvikling i Brønderslev, siger Morten Larsen og uddyber: 

-Fonden ønsker at bidrage til at udvikle Brønderslev by og lokalområdet ved at give støtte til realisering af nye initiativer, events og aktivitetsskabende projekter, der kan være til glæde og gavn for byens borgere samt være med til at gøre Brønderslev kendt. 

-Indsatsområdet er ikke begrænset til enkelte områder, men områder som sport, kultur, nystartede virksomheder og iværksættere har fondens særlige bevågenhed, fortæller Morten Larsen og tilføjer: 

-Vi mener, der mangler tilbud, aktiviteter og faciliteter for børn, unge og familier i Brønderslev. Derfor vil vi også meget gerne støtte op om projekter og arrangementer, der tilgodeser byens børn og unge mennesker.

De har tidligere fået støtte

Krista og Hans Risagers Fond har siden 2012 uddelt legater og donationer for ca.1,5 mio. kr. til lokale foreninger og projekter i Brønderslev. Der er f.eks. givet støtte til etablering af udendørs spa og sauna ved Brønderslev Svømmehal, til Brønderslev Hallernes Udendørs Fitness anlæg og legeplads til børn, til Den Kongelige Ballets forestilling i Rhododendronparken, til Brønderslev Amatør Scene (BAS) indkøb af højtaleranlæg, til etablering af kunstgræsbane ved BI-Centret, til etablering af højbede på plejehjemmene Kornumgård og Støberiet, til opførelse af en primitiv overnatningsplads/shelterplads i Komponistskoven, til BI-bordtennis træningslejre for klubbens ungdomsspillere, til Red Barnets Familieoplevelsesklub og til agilityudstyr til DCH Brønderslev.

I 2017 har fonden bl.a. givet støtte til en klatrevæg i Brønderslev Svømmehal, en fortællekoncert til byens børnehaver, etableringen af Brønderslev Ungdomshus, udviklingen af en byvandringsapp og til Brønderslev Floorball Clubs floorball camps, ligesom der blev givet legat på 10.000 kr. til det lokale håndboldtalent Victor Kløve til et træningsophold hos Rhein Neckar Løwen i Tyskland.

Næste legatuddeling fra Krista og Hans Risagers Fond finder sted i december 2018, og ansøgningsfristen for at ansøge er den 1. november 2018. Her kan der ansøges om op til 250.000 kr. til et enkeltprojekt.

-Vi håber at rigtig mange lokale foreninger, enkeltpersoner og projekter vil sende en ansøgning til Krista og Hans Risagers Fond, siger Morten Larsen.

Elektriker bag fond

Hans Risager var uddannet elektriker og blev siden aut. el-installatør og drev i mange år sammen med sin kone Krista Risager et firma/lampeforretning i Gravensgade 97 i Brønderslev. 

Ved testamente har de afdøde betænkt et større millionbeløb til en særlig fond – Krista og Hans Risagers Fond – der skal uddele legater til forenings- og erhvervslivet i Brønderslev.   

Fondens bestyrelse består af 5 medlemmer, der hver især har indsigt i fritids- og erhvervsforhold for Brønderslev Kommune. Peter Larsen & Morten Larsen repræsenterer familiens interesser i fonden. Derudover har læge og formand for Brønderslev-Hallerne Henrik Jensen plads i fondens bestyrelse som repræsentant for fritidslivet. Advokat Gert Storkborg Jensen er bestyrelsesformand og endelig er viceborgmester Karsten Frederiksen udpeget til fondens bestyrelse af kommunalbestyrelsen. 

Læs mere om fonden og betingelser for at ansøge om legat på hjemmesiden: www.risagerfonden.dk 

7. DECEMBER 2017

Pressemeddelelse

KRISTA OG HANS RISAGERS FOND

Risagerfonden uddeler tidlige julegaver

Klatrevæg til Brønderslev Svømmehal og fortællekoncerter til byens børnehaver

Der er en tidlig julegave på vej til 12 spændende lokale initiativer og projekter, der fremover kan være med til at skabe udvikling i Brønderslev by og samtidig være til glæde og gavn for byens borgere.

Den glade giver er Krista og Hans Risagers Fond, der i december 2017 har uddelt legater og donationer for næsten 400.000 kr. til forenings- og kulturlivet i Brønderslev Kommune.

Vi er glade for den store interesse, som mange lokale foreninger, enkeltpersoner og projekter har vist for Krista og Hans Risagers Fond. Vi har modtaget i alt 42 ansøgninger i denne uddelingsrunde, og der er søgt om legater for næsten 3. mio. kr., hvilket vidner om stor idérigdom og virkelyst i det lokale foreningsliv. 

Vi har valgt at støtte 12 initiativer og projekter, men har desværre også måttet skuffe mange andre gode projekter, siger Morten Larsen fra fondsbestyrelsen.  

Vi mener der mangler nogle tilbud, aktiviteter og faciliteter for børn og unge i Brønderslev. Derfor har vi i denne uddelingsrunde valgt at støtte rigtig mange projekter, der tilgodeser byens børn og unge mennesker, tilføjer Peter Larsen fra bestyrelsen. 

1.Klatrevæg til Brønderslev Svømmehal – 91.500 kr.

2.Fortællekoncert til byens børnehaver – 75.000 kr. 

3.Brønderslev Ungdomshus, udstyr og inventar – 50.000 kr.

4.Købstadens Udvikling (byvandringsapp) – 50.000 kr. 

5.Brønderslev Floorball Club, Floorball camps – 25.000 kr.

6.Børnehaven Lærkereden, klatretårn/redskaber til legeplads – 25.000 kr.

7.Indgangsportal til Rhododendronparken – 20.000 kr.

8.Serritslev familiefitness og samlingssted, børneområdet – 10.000 kr.

9.Børnehaven Kornumgård, kunstgræs til udendørs multibane – 10.000 kr.

10.Red Barnet Familieoplevelsesklub i Brønderslev, sommerlejr – 10.000 kr.

11.Victor Kløve, træningsophold hos Rhein Neckar Løwen – 10.000 kr.

12.Brønderslev Psykiatrihistorisk Museum – 3.000 kr.

Fond giver penge til klatrevæg i Brønderslev Svømmehal 

Krista og Hans Risagers Fond har valgt at støtte en ny aktivitet i Brønderslev Svømmehal. Fonden giver 91.500 kr. i støtte til indkøb af en klatrevæg. 

Vi vil gerne gøre Brønderslev til et godt sted at være for større børn og unge mennesker. Derfor vil vi gerne medvirke til, at der kan etableres en ny spændende aktivitetsmulighed i Brønderslev Svømmehal i form af en klatrevæg, udtaler Morten Larsen. 

Brønderslev Svømmehal benyttes i dag af rigtig mange lokale borgere og turister på grund af de fine faciliteter og det populære 50 meter svømmebassin. Den nye klatrevæg vil, sammen med den udendørs saunahytte med saunagus, som Risagerfonden tidligere har bidraget til, betyde endnu et boost for svømmehallen, tilføjer Peter Larsen. 

Børnehaveprojekt ”Svensker Niels Spiller igen”

Krista og Hans Risagers Fond har valgt at støtte børnehaveprojektet ”Svensker Niels spiller igen” med 75.000 kr. Det er Kulturskolen i Brønderslev, der vil tilbyde fortællekoncerter til alle byens børnehaver i 2018. 

Åsen Teater medvirker i projektet i fortællerollen akkompagneret af kulturskole underviser Niels Bjerre og kulturskoleleder John Fuglsang på henholdsvis violin og guitar. 

Svensker Niels, der betegnes som en af Danmarks helt store spillemænd fra 1800-tallet, levede en stor del af sit liv i dét, der i dag er Brønderslev og Brønderslev Kommune, med en stærk tilknytning til området og dets historie, hvilket er afspejlet i hans musik og fortællinger. Han er bl.a. kendt for spændende og farverige titler som ”Fanden er løs i Vildmosen” og kunne efter sigende ”spille så lusene trillede ud af knaphullerne”. 

Kunst og kultur understøtter alle aspekter af vores liv, og særligt for børn kan kunsten være en vigtig kilde til læring og dannelse. Vi ser derfor frem til at kunne tilbyde alle børnehaverne i Brønderslev en fortællekoncert, hvor børnene vil få mulighed for at stifte bekendtskab med god gammeldags spillemandsmusik. Børnene vil samtidig få et indblik i  Danmarkshistorien fra en Brønderslev-vinkel, så de kan blive klogere på deres eget lokalområde som en del af den fælles historiefortælling, udtaler Morten Larsen fra fondsbestyrelsen.

Brønderslev Ungdomshus får støtte

Krista og Hans Risagers Fond har valgt at støtte op om etableringen af et Ungdomshus i Brønderslev. Der er bevilget 50.000 kr. til indkøb af udstyr og inventar til huset.

Der mangler tilbud, aktiviteter og faciliteter for større børn og unge i Brønderslev. Vi vil derfor gerne støtte op omkring, at der etableres et ungdomshus i Brønderslev midtby indeholdende en bred vifte af aktiviteter og arrangementer. Et hus, hvor de unge kan udfolde sig både socialt og kreativt. Et dynamisk hus, der kan være med til at ”brande” Brønderslev som en aktiv, levende og kulturel mangfoldig by, med plads til udfoldelse af ungdomslivet, siger Peter Larsen fra bestyrelsen. 

Købstadens Udvikling – Byvandringsapp

Brønderslev Erhverv og Turisme tildeles 50.000 kr. til projektet ”Købstadens Udvikling”, hvor byvandring og historiefortælling digitaliseres i en applikation til iPhone og Android-enheder. App´ens formål er at formidle historien om Brønderslev by fra etableringen af landsby og landbrug i 1600-tallet til industrialisering og byvækst gennem 1800-tallet op til status som industriby i 1900-1970 og endelig udviklingen af den moderne købstad.

App´en vil være til gratis download i appstore.

Vi vil gerne bidrage til, at der skabes en digital fortælling kombineret med byvandring i Brønderslev by. Det kan forhåbentlig være til glæde og gavn for såvel lokale borgere samt turister at høre og opleve historien om Brønderslevs udvikling fra landsby til købstad, siger Morten Larsen fra Krista og Hans Risagers Fond.

Floorball Camps

Brønderslev Floorball Club får 25.000 kr. i støtte til opstart af floorball camps. 

Vi vil gerne støtte op om, at Brønderslev Floorball Club kan etablere floorball camps i forbindelse med børnenes skoleferie. Vi håber at rigtig mange ungdoms floorball spillere m/k fra bl.a. Danmark, Norge og Sverige vil vælge at deltage i en floorball camp i Brønderslev, udtaler Peter Larsen fra fondsbestyrelsen.

Idrætsbørnehaven Lærkereden får støtte til klatretårn og redskaber

Børnehaven Lærkereden i Brønderslev får 25.000 kr. i støtte til indkøb af nye udviklende legeredskaber i forbindelse med reetablering og fornyelse af dele af udendørslegepladsen. Der er bl.a. planer om at opføre et nyt klatretårn samt indkøbe nye redskaber til legepladsen.

Vi vil gerne støtte op om, at Lærkereden kan få nogle nye redskaber til udendørslegepladsen, så børnenes sociale kompetencer, kropsbevidshed og motorik, kan styrkes, siger Peter Larsen.

Indgangsportal til Rhododendronparken

Parkgruppen og Borger9700 får 20.000 kr. i støtte til at få etableret en flot indgangsportal til Rhododendronparken. Brønderslev Borgerlige Skyttelaug har udarbejdet en 8-kantet pavillon i stil med Den Runde Pavillon, som skal være den nye indgangsportal til parken.

Vi vil gerne bidrage til den fortsatte udvikling af Rhododendronparken, som er Brønderslev bys største turist- og kulturaktiv. Vi vil derfor gerne give et tilskud til materialeudgifterne, så en unik indgangsportal forhåbentlig kan opføres i løbet af 2018, siger Morten Larsen.

Der er siden etableringen af Rhododendronparken i 1996 foretaget udvikling af parken med mange nye tiltag og anlæg som bl.a. en overdækket scene og amfiteater.

Risagerfonden har tidligere støttet opførelsen af en overdækket scene i parken, ligesom der er givet økonomisk støtte til renovering af ”Den gule stenbygning”. 

Fonden har igennem årene støttet forskellige sommeraktiviteter og musik arrangementer i parken; f.eks. Den Kongelige Ballet, Opera i Det Fri, Berea College Bluegrass Band Kentucky, korfestival m.v.

Penge til Serritslev familiefitness og samlingssted

PSI Serritslev får 10.000 kr. i støtte til indkøb af redskaber og udstyr til børneområdet i det nye samlingssted. 

Vi vil gerne medvirke til, at børnene i Serritslev kan få gode rammer i det nye samlingssted.

Børnehaven Kornumgård får støtte til kunstgræs

Støtteforeningen for Børnehaven Kornumgård får 10.000 kr. i støtte til indkøb af kunstgræs på 70 kvm til børnehavens nyetablerede ude gymnastikhal/multibane. 

Vi er glade for at kunne støtte børn og personale i børnehaven Kornumgård med indkøb af kunstgræs til multibanen, så flere aktiviteter fremadrettet kan tage afsæt i udeliv og naturen, siger Peter Larsen fra bestyrelsen.

Red Barnet Familieoplevelsesklub

Red Barnet Familieoplevelsesklub i Brønderslev får 10.000 kr. i støtte til at afvikle en sommerlejr i Munkens Klit i august 2018.

Vi vil gerne støtte op om det værdifulde arbejde, som Red Barnet Familieoplevelsesklub er garant for. Det er vigtigt, at der er aktører i byen, som tilbyder oplevelser og fællesskaber for dårligt stillede lokale familier i Brønderslev. 

Vi håber, at børnene vil få et par skønne dage i Munkens Klit og knytte mange nye venskaber. En fantastisk weekend med havudsigt, aktive lege i naturen og bålhygge om aftenen, siger Morten Larsen fra fondsbestyrelsen. 

Legat til Victor Kløve

Det unge lokale håndbold talent Victor Kløve tildeles 10.000 kr. i støtte til et ”praktikophold” hos det tyske mesterhold Rhein Neckar Löwen. Victor har selv lavet en aftale med dem om at komme ned og se, hvad det kræver for at gå hele vejen og blive professionel håndboldspiller. Victor skal under træningsopholdet følge den danske landsholdsspiller Mads Mensah Larsen. 

Victor Kløve er 15 år, og går i 9. Klasse på Hedegårdsskolen i Brønderslev. 

Victors håndboldkarriere startede i Brønderslev håndbold, hvor han også har fungeret som hjælpetræner for U8 drengeholdet. I dag spiller Victor elitehåndbold i Aalborg håndbold, men føler sig stadig som en del af klubben i Brønderslev, selvom han nu spiller i Aalborg. 

Vi er spændte på at følge Victor Kløve fremover, og vil gerne støtte ham med et legat, så han får mulighed for at fortsætte den sportslige udvikling via deltagelse i talenttræninger i såvel ind- som udland. 

Vi ser frem til, at Victor fortsat vil være en god ambassadør for byen og vil gøre sit allerbedste for at give positiv opmærksomhed til Brønderslev, udtaler Peter Larsen fra Krista og Hans Risagers Fond.

Penge til Brønderslev Psykiatrihistorisk Museum

Brønderslev Psykiatrihistorisk Museum får 3.000 kr., så de kan få gamle VHS bånd overspillet til DVD bånd for at bevare historien. 

Vi er glade for at kunne støtte det fantastiske arbejde, som museet og de frivillige udfører. 

BI Fodbold Cup får støtte

Krista og Hans Risagers Fond har tidligere i 2017 støttet BI Fodbold med 9.750 kr. til videreudvikling af BI Fodbold Cup for piger og drenge i alderen 6-13 år. 

Næste uddelingsrunde i 2018 

Krista og Hans Risagers Fond har siden 2012 uddelt legater og donationer for ca. 1,5 million kroner til lokale foreninger og projekter i Brønderslev.

Krista og Hans Risagers Fond uddeler legater igen i 2018.

Her vil der være mulighed for at ansøge om op til 250.000 kr. til en enkeltprojekt

Næste ansøgningsfrist i Krista og Hans Risagers Fond er d. 1. november 2018.

Læs mere om fonden og historien her www.risagerfonden.dk 

____________________

25. september 2017

Pressemeddelelse

KRISTA OG HANS RISAGERS FOND

Har du en god idé, der kan gavne og gøre en forskel i Brønderslev?

En kvart million kr. venter på gode idéer 

Har du en god idé, der kan gavne og gøre en forskel i Brønderslev? Så er det nu, du kan søge midler til at få ideen gjort til virkelighed gennem Krista og Hans Risagers Fond. 

Har du en god idé, men mangler pengene til at føre den ud i livet….

-Det er nu igen tid for talenter og ildsjæle indenfor sports- og kulturlivet i Brønderslev samt mindre erhvervs- og turisme projekter til at søge om økonomisk støtte til deres projekter ved Krista og Hans Risagers Fond, siger Morten Larsen fra fondens bestyrelse. 

Den velgørende fond har næste uddelingsrunde i slutningen af 2017, hvor der vil være mulighed for at ansøge om op til 250.000 kr. til et enkeltprojekt.   

Synes du, der mangler noget i Brønderslev?

-Krista og Hans Risagers Fond er en velgørende fond, der hvert år via legater støtter lokale initiativer og projekter fra personer, virksomheder, organisationer og foreninger, der kan være med til at skabe udvikling i Brønderslev, siger Morten Larsen og uddyber: 

-Fonden ønsker at bidrage til at udvikle Brønderslev by og lokalområdet ved at give støtte til realisering af nye initiativer, events og aktivitetsskabende projekter, der kan være til glæde og gavn for byens borgere samt være med til at gøre Brønderslev kendt. 

-Indsatsområdet er ikke begrænset til enkelte områder, men områder som sport, kultur, nystartede virksomheder og iværksættere har fondens særlige bevågenhed, fortæller Morten Larsen.  

De har tidligere fået støtte

Krista og Hans Risagers Fond har siden 2012 uddelt legater og donationer for mere end 1. mio. kr. til lokale foreninger og projekter i Brønderslev. Der er f.eks. givet støtte til etablering af udendørs spa og sauna ved Brønderslev Svømmehal, til Brønderslev Hallernes Udendørs Fitness anlæg og legeplads til børn, til Den Kongelige Ballets forestilling i Rhododendronparken, til Brønderslev Amatør Scene (BAS) indkøb af højtaleranlæg, til etablering af kunstgræsbane ved BI-Centret, til etablering af højbede på plejehjemmene Kornumgård og Støberiet, til opførelse af en primitiv overnatningsplads/shelterplads i Komponistskoven, til BI-bordtennis træningslejre for klubbens ungdomsspillere, til Red Barnets Familieoplevelsesklub og til agilityudstyr til DCH Brønderslev.

I første halvdel af 2017 har fonden bl.a. givet støtte til sommeraktiviteter i Rhododendronparken og til videreudvikling af BI Fodbold Cup, ligesom der er givet legater til Brønderslev Lokalhistoriske Arkiv, til Brønderslev Bridgeklub og til KFUM Spejderne i Jerslev.

Næste legatuddeling fra Krista og Hans Risagers Fond finder sted i december 2017, og ansøgningsfristen for at ansøge er den 1. november 2017. Her kan der ansøges om op til 250.000 kr. til et enkeltprojekt.

-Vi håber at rigtig mange lokale foreninger, enkeltpersoner og projekter vil sende en ansøgning til Krista og Hans Risagers Fond, siger Morten Larsen.

Elektriker bag fond

Hans Risager var uddannet elektriker og blev siden aut. el-installatør og drev i mange år sammen med sin kone Krista Risager et firma/lampeforretning i Gravensgade 97 i Brønderslev. 

Ved testamente har de afdøde betænkt et større millionbeløb til en særlig fond – Krista og Hans Risagers Fond – der skal uddele legater til forenings- og erhvervslivet i Brønderslev.   

Fondens bestyrelse består af 5 medlemmer, der hver især har indsigt i fritids- og erhvervsforhold for Brønderslev Kommune. Peter Larsen & Morten Larsen repræsenterer familiens interesser i fonden. Derudover har læge Henrik Jensen plads i fondens bestyrelse som repræsentant for fritidslivet (idræt og kultur), advokat Gert Storkborg Jensen er bestyrelsesformand og endelig er viceborgmester Karsten Frederiksen udpeget til fondens bestyrelse af kommunalbestyrelsen. 

Læs mere om fonden og betingelser for at ansøge om legat på hjemmesiden: www.risagerfonden.dk 

————-

24. november 2016

Pressemeddelelse

KRISTA OG HANS RISAGERS FOND

Krista og Hans Risagers Fond uddeler tidlige julegaver

Der er en tidlig julegave på vej til 8 spændende lokale initiativer og projekter, der fremover kan være med til at skabe udvikling i Brønderslev by og samtidig være til glæde og gavn for byens borgere.

Den glade giver er Krista og Hans Risagers Fond, der i november 2016 har uddelt legater og donationer for knap 200.000 kr. til forenings- og kulturlivet i Brønderslev Kommune.

-Vi er glade for den store interesse som mange lokale foreninger, enkeltpersoner og projekter har vist for Krista og Hans Risagers Fond. Vi har modtaget i alt 30 ansøgninger i denne uddelingsrunde, og der er søgt om legater for mere end 3. mio. kr., hvilket vidner om stor idérigdom og virkelyst i det lokale foreningsliv. 

Vi har valgt at støtte 8 initiativer og projekter, men har desværre også måttet skuffe mange andre gode projekter, siger Morten Larsen fra fondsbestyrelsen.  

1.Energilandskabet – 100.000 kr.

2.Sommeraktiviteter i Rhododendronparken – 19.000 kr. 

3.Bjarke Krog – 19.000 kr.

4.Brønderslev Lokalhistoriske Arkiv – 17.000 kr. 

5.Brønderslev Bridgeklub – 10.000 kr. 

6.AOF Vendsyssel – 10.000 kr.

7.KFUM Spejderne i Jerslev – 10.000 kr.

8.Manna-Thise Borgerforening – 10.000 kr.

Fond giver penge til Energilandskabet

I Brønderslev Syd arbejdes der på at etablere et nyt, stort og grønt rekreativt område i forbindelse med etableringen af forsyningens nye kraftvarmeværk. Krista og Hans Risagers Fond har valgt at støtte det ambitiøse projekt kaldet ”Energilandskabet” med 100.000 kr. 

Under overskrifterne mere aktivitet, nye oplevelser og bedre læring inden for natur og energi arbejder Brønderslev Forsyning sammen med Brønderslev Kommune med et projekt, der skal løfte den sydlige bydel af Brønderslev til gavn for borgerne, skolerne og besøgende. 

-Vi vil gerne medvirke til, at Brønderslev er et godt sted at være for borgere, lokale foreninger og virksomheder. Med Energilandskabet forvandles det lidt hengemte og sparsomt udnyttede erhvervsområde på Øster Kærvej på sigt til et nyt udflugtsmål i byen, og udgør den fysiske, samlende ramme for bevægelse og læring om natur og –videnskab. Et rekreativt læringsrum i byen, hvor der skabes synergier mellem læring, fysisk aktivitet og rekreation, udtaler Morten Larsen. 

-Vi håber, at der vil blive øget mulighed for aktivitet og naturoplevelser, særligt for børn og unge, dels i fritiden og dels som strukturerede undervisnings- og læringsforløb i området, hvor fag som biologi, fysik, kemi og matematik vil kunne læres og tilegnes i spændende nye omgivelser, tilføjer Morten Larsen.

Sommeraktiviteter på scenen i Rhododendronparken i 2017

Borger 9700´s kulturgruppe, Kulturskolen og Parkfestivalen får 19.000 kr. i tilskud til afholdelse af to arrangementer i Rhododendronparken i 2017.

Der vil dels være tale om en korfestival for børnekor samt et besøg af ”Berea College Bluegrass Band Kentucky” i juni 2017.

-Rhododendronparken er en fantastisk attraktion for Brønderslev, som hvert år besøges af flere end 50.000 lokale og turister, og vi vil derfor gerne bidrage til den fortsatte udvikling af Brønderslev bys største turist- og kulturaktiv. Vi har tidligere støttet opførelsen af en overdækket scene, der kan åbne op for flere udendørs koncerter, teaterforestillinger, festivaler og anden underholdning i parken, siger Peter Larsen fra fondens bestyrelse. 

I juni 2015 var det Den Kongelige Ballet, der med støtte fra bl.a. Krista og Hans Risagers Fond indtog amfiscenen og sørgede for, at ca. 2.500 besøgende fra hele Nordjylland fik ”en kongelig aften” i parken. Og i 2016 var der ”Opera i det fri”.

-Vi ser frem til at kunne byde velkommen til både børnekor og Bluegrass Band på scenen i Rhododendronparken i sommeren 2017, udtaler Peter Larsen. 

Legat til Bjarke Krog

Det unge lokale bordtennis talent Bjarke Krog tildeles 19.000 kr. i støtte til deltagelse i stævner i ind- og udland. Bjarke er et talent udover det sædvanlige. Han har, sin unge alder til trods (årgang 2001), hentet flere medaljer ved de danske ungdomsmesterskaber og har fået debut som dansk landsholdsspiller.

På seniorplan debuterede han i Herrernes 1. Division inden han fyldte 14 år, og senest har Bjarke fået debut i Stigadivisionen.

-Vi er spændte på at følge Bjarke Krog fremover, og vil gerne støtte ham med et legat, så han får mulighed for at fortsætte den sportslige udvikling via deltagelse i stævner i såvel ind- som udland. 

-Vi ser frem til, at Bjarke fortsat vil være en god ambassadør for byen og vil gøre sit allerbedste for at give positiv opmærksomhed til Brønderslev, siger Morten Larsen fra Krista og Hans Risagers Fond.

Penge til Brønderslev Lokalhistoriske Arkiv 

Brønderslev Lokalhistoriske Arkiv får 17.000 kr. i tilskud til indkøb af en ny server til arkivets IT-system.

-Lokalhistorisk Arkiv i Brønderslev er med til at sikre værdifuld viden om Brønderslev by i et historisk perspektiv. Arkivet har således mere end 16.000 arkivalier i form af dokumenter og billeder. Arkivet drives udelukkende på frivillig basis, og besøges årligt af 500-600 personer og flere skoler. 

-Vi er glade for at kunne støtte det fantastiske arbejde, som de frivillige ildsjæle udfører, siger Peter Larsen fra fondsbestyrelsen.  

Penge til Brønderslev Bridgeklub

Fonden har valgt at støtte Brønderslev Bridgeklub med 10.000 kr. til indkøb af nye ”bridgemates”. Brønderslev Bridgeklub omfatter ca. 125 aktive spillere, og klubben er dermed blandt de største i Nordjylland. Der spilles hver onsdag og torsdag i Serapion Ordenens lokaler.  

-Vi vil gerne støtte Brønderslev Bridgeklub, hvor mange unge som gamle, har stor fornøjelse af bridgespillet, siger Peter Larsen fra bestyrelsen. 

AOF Vendsyssel får støtte til at integrere nye borgere i foreningslivet

AOF Vendsyssels sprogafdeling i Brønderslev får 10.000 kr. til at involvere nye borgere i foreningslivet i Brønderslev. Pengene kan f.eks. bruges til at betale for idrætskontingenter og udstyr. 

-Foreningslivet er et godt sted at mødes og lave netværk, som på sigt kan være vejen ind på arbejdsmarkedet. Det er vigtigt, at vi støtter op om, at nye borgere bliver en del af det lokale foreningsliv og derved skaber netværk og kommer til at blive aktive medborgere i det danske samfund, siger Morten Larsen fra fondsbestyrelsen.

KFUM Spejdere i Jerslev får støtte til deltagelse i sommerlejr

KFUM Spejderne i Jerslev får et tilskud på 10.000 kr., så spejdere i aldersgruppen 10-16 år og frivillige ledere kan deltage i Spejdernes Lejr i Sønderborg d. 22.-30. juli 2017.  

-Spejderarbejdet er vigtigt i lokalområdet og er med til at give mennesker tro på egen formåen og evnen til at indgå i forpligtende fællesskaber. Vi håber, at vi med denne donation kan medvirke til, at også børn og unge fra hjem med lav indkomst, får mulighed for at deltage i spejderlejren og få en oplevelse for livet. 

Legeplads i Manna by

Endelig får Manna-Thise Borgerforening 10.000 kr. i støtte til opførelse af en lille legeplads i Manna by.

-Vi vil gerne støtte op om, at der etableres et nyt samlingssted for børn i Manna. Et sted, hvor byens børn kan gå hen og lege, siger Peter Larsen fra fonden. 

BI Fodbold Cup og gymnasten Nikolaj Kjærgaard får støtte

Krista og Hans Risagers Fond har tidligere i 2016 støttet BI Fodbold med 30.000 kr. til opstart og afvikling af BI Fodbold Cup for piger og drenge fra 6-13 år, ligesom den lokale Brønderslev gymnast Nikolaj Kjærgaard har modtaget et legat til hans deltagelse på DGIs Verdenshold. Kun 28 gymnaster er kommet gennem nåleøjet til DGI Verdensholdet, som i 2016 og 2017 skal på turné rundt i Danmark og af sted på en længere verdensturné.

Krista og Hans Risagers Fond har siden 2012 uddelt legater og donationer for mere end 1. million kroner til lokale foreninger og projekter i Brønderslev. 

Næste uddelingsrunde i 2017 

Krista og Hans Risagers Fond uddeler legater igen i 2017.

Her vil der være mulighed for at ansøge om op til 250.000 kr. til en enkeltprojekt

Næste ansøgningsfrist i Krista og Hans Risagers Fond er d. 1. november 2017.

Læs mere om fonden og historien her www.risagerfonden.dk 

————–

21. september 2016

Pressemeddelelse

En kvart million venter på gode idéer

Krista og Hans Risagers Fond efterlyser gode idéer fra borgere 

Har du en god idé, der kan være med til at skabe udvikling i Brønderslev?

-Det er nu igen tid for talenter og ildsjæle indenfor sports- og kulturlivet i Brønderslev samt mindre erhvervs- og turisme projekter til at søge om økonomisk støtte til deres projekter ved Krista og Hans Risagers Fond, siger Morten Larsen fra fondens bestyrelse. 

Den velgørende fond har næste uddelingsrunde i slutningen af 2016, hvor der vil være mulighed for at ansøge om op til 250.000 kr. til et enkeltprojekt.   

Synes du, der mangler noget i Brønderslev?

-Krista og Hans Risagers Fond er en velgørende fond, der hvert år via legater støtter lokale initiativer og projekter fra personer, virksomheder, organisationer og foreninger, der kan være med til at skabe udvikling i Brønderslev, siger Morten Larsen og uddyber 

-Fonden ønsker at bidrage til at udvikle Brønderslev by og lokalområdet ved at give støtte til realisering af nye initiativer, events og aktivitetsskabende projekter, der kan være til glæde og gavn for byens borgere samt være med til at gøre Brønderslev kendt. 

-Indsatsområdet er ikke begrænset til enkelte områder, men områder som sport, kultur, nystartede virksomheder og iværksættere har fondens særlige bevågenhed, fortæller Morten Larsen.  

De har tidligere fået støtte

Krista og Hans Risagers Fond har siden 2012 uddelt legater og donationer for mere end 1. mio. kr. til lokale foreninger og projekter i Brønderslev. Der er f.eks. givet støtte til etablering af udendørs spa og sauna ved Brønderslev Svømmehal, til Brønderslev Hallernes Udendørs Fitness anlæg og legeplads til børn, til Den Kongelige Ballets forestilling i Rhododendronparken, til Brønderslev Amatør Scene (BAS) indkøb af højtaleranlæg, til etablering af kunstgræsbane ved BI-Centret, til etablering af højbede på plejehjemmene Kornumgård og Støberiet, til opførelse af en primitiv overnatningsplads/shelterplads i Komponistskoven, til BI-bordtennis træningslejre for klubbens ungdomsspillere, til Red Barnets Familieoplevelsesklub og til agilityudstyr til DCH Brønderslev.

I første halvdel af 2016 har fonden bl.a. givet støtte til Opera i det fri i Rhododendronparken og til BI Fodbold Cup, ligesom der er givet et legat til Brønderslev gymnasten Nikolaj Kjærgaards deltagelse på DGI Verdensholdet.

Næste legatuddeling fra Krista og Hans Risagers Fond finder sted i december 2016, og ansøgningsfristen for at ansøge er den 1. november 2016. Her kan der ansøges om op til 250.000 kr. til et enkeltprojekt.

-Vi håber at rigtig mange lokale foreninger, enkeltpersoner og projekter vil sende en ansøgning til Krista og Hans Risagers Fond, siger Morten Larsen. 

Elektriker bag fond

Hans Risager var uddannet elektriker og blev siden aut. el-installatør og drev i mange år sammen med sin kone Krista Risager et firma/lampeforretning i Gravensgade 97 i Brønderslev. 

Ved testamente har de afdøde betænkt et større millionbeløb til en særlig fond – Krista og Hans Risagers Fond – der skal uddele legater til forenings- og erhvervslivet i Brønderslev.   

Fondens bestyrelse består af 5 medlemmer, der hver især har indsigt i fritids- og erhvervsforhold for Brønderslev Kommune. Peter Larsen & Morten Larsen repræsenterer familiens interesser i fonden. Derudover har læge Henrik Jensen plads i fondens bestyrelse som repræsentant for fritidslivet (idræt og kultur), advokat Gert Storkborg Jensen er bestyrelsesformand og endelig er viceborgmester Karsten Frederiksen udpeget til fondens bestyrelse af kommunalbestyrelsen. 

Læs mere om fonden og betingelser for at ansøge om legat på hjemmesiden: www.risagerfonden.dk 

————

26. november 2015

Pressemeddelelse

KRISTA OG HANS RISAGERS FOND

Der er en tidlig julegave på vej til 7 spændende lokale initiativer og projekter, der fremover kan være med til at skabe udvikling i Brønderslev by og samtidig være til glæde og gavn for byens borgere.

Den glade giver er Krista og Hans Risagers Fond, der i november 2015 har uddelt legater og donationer for i alt 136.125 kr. til forenings- og kulturlivet i Brønderslev Kommune.

-Vi er glade for den store interesse som mange lokale foreninger, enkeltpersoner og projekter har vist for Krista og Hans Risagers Fond. Vi har modtaget i alt 18 ansøgninger i denne uddelingsrunde, og der er søgt om legater for mere end 1. mio. kr., hvilket vidner om stor idérigdom og virkelyst i det lokale foreningsliv. 

Vi har valgt at støtte 7 initiativer og projekter, men har desværre også måttet skuffe mange andre gode projekter.  

1.Prospekt for et nyt museum i Brønderslev midtby – 31.125 kr.

2.Arrangement i Rhododendronparken i august 2016  – 25.000 kr.

3.BAS – Brønderslev Amatør Scene, nyt billetsystem – 25.000 kr.

4.BI Bordtennis, JM i bordtennis for ungdom – 20.000 kr.

5.Parkfestival 2016 – 15.000 kr. 

6.Red Barnet Familieoplevelsesklub Brønderslev – 10.000 kr. 

7.Idrætsforeningen BIFOS – 10.000 kr. 

Fond giver penge til museum i Rhododendronparken

Krista og Hans Risagers Fond har valgt at støtte Museumsforeningen for Vildmosemuseet med 31.125 kr. til udarbejdelse af et forprojekt til en ny museumsbygning ved Rhododendronparken.  Pengene skal bruges til udarbejdelse af et prospekt, der skal visualisere et kommende museum i Brønderslev midtby. Dette vedlægges de fondsansøgninger, der på sigt skal tilvejebringe det nødvendige beløb for at kunne opføre det nye museum. 

-Vi vil gerne medvirke til, at Brønderslev får en ny spændende helårsattraktion.                   Vi ser et stort potentiale i et nyt markant museum med en placering i midtbyen, der kan være til glæde og gavn for Brønderslevs borgere, foreninger, skoler, kultur- og uddannelsesinstitutioner og udefrakommende gæster. 

Vi håber, at den nye museumsbygning vil blive et arkitektonisk vartegn for Brønderslev og at museet vil udvikle sig til et kulturelt fyrtårn i Brønderslev Kommune, som kan formidle Store Vildmoses og Brønderslevegnens  særlige by- og industrihistorie til både lokale og turister. 

Vildmosemuseet er et kulturhistorisk egnsmuseum, der udfolder fortællingen om Store Vildmoses og Brønderslevs historie. Museet har i dag til huse i en nedlagt landbrugsejendom på Paukærvej i Brønderslevs sydøstlige industriområde. Museerne i Brønderslev Kommune, en række politikere og kommunale planlæggere har visioner om, at museet i fremtiden skal flytte til mere tidssvarende og centralt placerede rammer i  Brønderslev midtby. 

Unik oplevelse venter i Rhododendronparken

Borger 9700´s kulturgruppe får 25.000 kr. i tilskud til afholdelse af et arrangement i Rhododendronparken i august 2016.

-Rhododendronparken er en fantastisk attraktion for Brønderslev, som hvert år besøges af flere end 50.000 lokale og turister, og vi vil derfor gerne bidrage til den fortsatte udvikling af Brønderslev bys største turist- og kulturaktiv. Vi har tidligere støttet opførelsen af en overdækket scene, der kan åbne op for flere udendørs koncerter, teaterforestillinger, festivaler og anden underholdning i parken. 

-I juni 2015 var det Den Kongelige Ballet, der indtog amfiscenen og sørgede for, at ca. 2.500 besøgende fra hele Nordjylland fik ”en kongelig aften” i parken. 

Vi ser frem til, at Borger 9700 i starten at det nye år vil løfte sløret for, hvilken unik kulturel oplevelse, som Brønderslevs borgere kan se frem til at opleve live i sommeren 2016. Et arrangement, vi er sikker på, vil sætte Brønderslev på landkortet. 

I juni 2015 kunne Brønderslevs borgere opleve kongelig sommerballet i parken.

Penge til BAS 

BAS – Brønderslev Amatør Scene får 25.000 kr. i tilskud til indkøb af et nyt online billetsystem, så publikum hjemmefra kan købe billetter via foreningens hjemmeside til teater-, koncert- og biografoplevelser.

-Vi er glade for endnu engang at kunne støtte det fantastiske arbejde, som BAS´s mange frivillige ildsjæle udfører.  

BI Bordtennis får støtte til at afholde Jyske Mesterskaber for ungdom

BI Bordtennis tildeles 20.000 kr. i støtte til afholdelse af Jyske Mesterskaber for ungdom i januar 2016 i Brønderslev Hallerne. BI Bordtennis stiller selv med   25-30 ungdomsspillere, mens der deltager ca. 350 andre spillere fra hele Jylland.

-Vi ser med spænding frem til, at BI Bordtennis i januar skal afvikle Jyske Mesterskaber for ungdom i Brønderslev. Et sådant arrangement kræver en masse frivillige organisatorer og hænder, som BI Bordtennis selv stiller med. 

BI Bordtennis har i en årrække været kendt for deres flotte ungdomsarbejde.    Vi håber, at mange vil møde op og støtte de talentfulde ungdomsspillere til stævnet.

Parkfestival i Brønderslev

Et andet spændende projekt, som fonden har valgt at støtte med 15.000 kr., er Parkfestival i Brønderslev. Den første Parkfestival blev afholdt i 1997. 

Der afvikles Parkfestival for 16. gang søndag d. 12. Juni 2016 i Brønderslev. 

Parkfestival er en familiefest, byfest, hvor der er gratis adgang for publikum.

-Vi vil gerne støtte den traditionsrige Parkfestival, som igen i juni 2016 vil fylde byens flotte Rhododendronpark med masser af god musik, kunst og gøgl. 

Red Barnet får støtte til oplevelser og venskaber

Red Barnet Brønderslev lokalforening får 10.000 kr. til gennemførelse af aktiviteter i deres familieoplevelsesklub for udsatte børn og deres familier.

Det kan f.eks. være en tur i biografen, besøg hos Falck, fisketur, sommerlejr m.m. 

-Vi er glade for at kunne støtte Red Barnets Familieoplevelsesklub, hvor frivillige ildsjæle sørger for, at sårbare børn og deres familier får gode fællesoplevelser, socialt samvær og netværksdannelse med andre familier. 

Borgere med psykiske lidelser skal dyrke idræt

Endelig gives der 10.000 kr. i støtte til Idrætsforeningen BIFOS´s projekt ”Fremtidens idræt for borgere med sindslidelse”. 

Projektet er primært rettet mod borgere med psykiske lidelser, og har fokus på at gøre denne gruppe mere fysisk aktiv sammen med andre. På den måde mindskes den ensomhed borgere med sindslidelse kan opleve, og man bliver i stedet en del af et fællesskab med henblik på inklusion i det gængse foreningsliv i Brønderslev. 

-Vi vil gerne støtte op om, at borgere med psykiske lidelser kan indgå i sociale fællesskaber med idræt som omdrejningspunkt.

Krista og Hans Risagers Fond har tidligere i 2015 støttet Borger 9700´s Kulturgruppe med 20.000 kr. til et arrangement med Den Kongelige Ballet og Krudtuglerne-Slusen med 15.000 kr. til etablering af en ny petanquebane.  

Krista og Hans Risagers Fond har siden 2012 uddelt legater og donationer for knap 1. million kroner til lokale foreninger og projekter i Brønderslev. 

OBS: Næste uddelingsrunde i 2016 

Krista og Hans Risagers Fond uddeler legater igen i 2016.

Her vil der være mulighed for at ansøge om op til 250.000 kr. til en enkeltprojekt

Næste ansøgningsfrist i Krista og Hans Risagers Fond er d. 1. november 2016.

Læs mere om fonden og historien her www.risagerfonden.dk 

1. september 2015

Pressemeddelelse

Krista og Hans Risagers Fond

En kvart million på vej til talenter og ildsjæle i Brønderslev

Har du en god idé, der kan være med til at skabe udvikling i Brønderslev?

”Det er nu igen tid for talenter og ildsjæle indenfor sports- og kulturlivet i Brønderslev samt mindre erhvervs- og turisme projekter til at søge om økonomisk støtte til deres projekter ved Krista og Hans Risagers Fond”, siger Morten Larsen fra fondens bestyrelse. 

Den velgørende fond har næste uddelingsrunde i slutningen af 2015, hvor der vil være mulighed for at ansøge om op til 250.000 kr. til et enkeltprojekt.   

Synes du, der mangler noget i Brønderslev?

”Krista og Hans Risagers Fond er en velgørende fond, der hvert år via legater støtter lokale initiativer og projekter fra personer, virksomheder, organisationer og foreninger, der kan være med til at skabe udvikling i Brønderslev”, siger Morten Larsen og uddyber ”Fonden ønsker at bidrage til at udvikle Brønderslev by og lokalområdet ved at give støtte til realisering af nye initiativer, events og aktivitetsskabende projekter, der kan være til glæde og gavn for byens borgere samt være med til at gøre Brønderslev kendt”. 

”Indsatsområdet er ikke begrænset til enkelte områder, men områder som sport, kultur og erhvervslivet (nystartede virksomheder) har fondens særlige bevågenhed”, fortæller Morten Larsen.  

De har tidligere fået støtte

Krista og Hans Risagers Fond har siden 2012 uddelt legater og donationer for knap 900.000 kr. til lokale foreninger og projekter i Brønderslev. Der er bl.a. givet støtte til etablering af udendørs spa og sauna ved Brønderslev Svømmehal, til Brønderslev Hallernes Udendørs Fitness anlæg og legeplads til børn, til Den Kongelige Ballets forestilling i Rhododendronparken, til Brønderslev Amatør Scene (BAS) indkøb af højtaleranlæg, til etablering af kunstgræsbane ved BI-Centret, til etablering af højbede på plejehjemmene Kornumgård og Støberiet, til opførelse af en primitiv overnatningsplads/shelterplads i Komponistskoven, til BI-bordtennis træningslejre for klubbens ungdomsspillere, til Red Barnets Familieoplevelsesklub, til Brønderslev Rideklub, til Brønderslev Lystfiskeriforening og til Brønderslevs lokale Gospelkor, Gospelation. 

Næste legatuddeling fra Krista og Hans Risagers Fond finder sted i december 2015, og ansøgningsfristen for at ansøge er den 1. november 2015. Her kan der ansøges om op til 250.000 kr. til et enkeltprojekt.

Vi håber at rigtig mange lokale foreninger, enkeltpersoner og projekter vil sende en ansøgning til Krista og Hans Risagers Fond”, siger Morten Larsen. 

Elektriker bag fond

Hans Risager var uddannet elektriker og blev siden aut. el-installatør og drev i mange år sammen med sin kone Krista Risager et firma/lampeforretning i Gravensgade 97 i Brønderslev. 

Ved testamente har de afdøde betænkt et større millionbeløb til en særlig fond – Krista og Hans Risagers Fond – der skal uddele legater til forenings- og erhvervslivet i Brønderslev.   

Fondens bestyrelse består af 5 medlemmer, der hver især har indsigt i fritids- og erhvervsforhold for Brønderslev Kommune. Peter Larsen & Morten Larsen repræsenterer familiens interesser i fonden. Derudover har læge Henrik Jensen plads i fondens bestyrelse som repræsentant for fritidslivet (idræt og kultur), advokat Gert Storkborg Jensen er bestyrelsesformand og endelig er viceborgmester Karsten Frederiksen udpeget til fondens bestyrelse af kommunalbestyrelsen. 

Læs mere om fonden og betingelser for at ansøge om legat på hjemmesiden: www.risagerfonden.dk 

1. december 2014

Pressemeddelelse

KRISTA OG HANS RISAGERS FOND

Udendørs skøjtebane på vej til Brønderslev

Tidlige julegaver til lokale foreninger og projekter i Brønderslev

Der er en tidlig julegave på vej til 6 spændende lokale initiativer og projekter, der fremover kan være med til at skabe udvikling i Brønderslev by og samtidig være til glæde og gavn for byens borgere.

Den glade giver er Krista og Hans Risagers Fond, der i 2. uddelingsrunde i 2014 har uddelt legater og donationer for i alt 287.671 kr. til forenings- og kulturlivet i Brønderslev Kommune.

-Vi er glade for den store interesse som mange lokale foreninger, enkeltpersoner og projekter har vist for Krista og Hans Risagers Fond. Vi har modtaget i alt 18 ansøgninger i denne uddelingsrunde, og der er søgt om legater for mere end 2. mio. kr., hvilket vidner om stor idérigdom og virkelyst i det lokale foreningsliv. 

Vi har valgt at støtte 6 initiativer og projekter, men har desværre også måttet skuffe mange andre gode projekter, siger Morten Larsen fra bestyrelsen.  

1.Skøjte- og multibane i Brønderslev Midtby – 150.000 kr.

2.Renovering af servicebygning i Rhododendronparken – 75.000 kr.

3.Brønderslev Svømmeklub, indkøb af banedeler – 35.000 kr.

4.Red Barnet Familieoplevelsesklub Brønderslev – 15.000 kr. 

5.Højbede til plejehjemmet Støberiet – 8.000 kr. 

6.Nørreå Gruppe (Det Danske Spejderkorps), båludstyr – 4.671 kr.

Krista og Hans Risagers Fond har valgt at støtte etableringen af en skøjte- og multibane i Brønderslev Midtby med 150.000 kr. Det er Brønderslev Handel, der ønsker at etablere en 150 m2 kunstig skøjtebane med voks-is.  

-Vi vil gerne medvirke til, at Brønderslev får en ny spændende helårsattraktion.                   Vi ser et stort potentiale i en lokal skøjtebane, der kan være til glæde og gavn for alle Brønderslevs borgere, foreninger, institutioner, udefrakommende gæster og turister. En udendørs voks-skøjtebane med fri adgang for alle, der har lyst til at stå på skøjter, til at få rørt sig, og til at og have det sjovt sammen. Vi håber, at en skøjtebane kan bidrage til at genskabe liv og byudvikling i Brønderslev centrum, og samtidig give mange gode oplevelser for byens børn, unge og ældre.

Et andet spændende projekt, som fonden har valgt at støtte med 75.000 kr., er renoveringen af den gule stenbygning i Rhododendronparken i Brønderslev.

-Rhododendronparken er en fantastisk attraktion for Brønderslev, som hvert år besøges af flere end 50.000 lokale og turister, og vi vil derfor gerne bidrage til den fortsatte udvikling af Brønderslev bys største turist- og kulturaktiv. Vi har tidligere støttet opførelsen af en overdækket scene, der kan åbne op for flere udendørs koncerter, teaterforestillinger, festivaler og anden underholdning i parken, og ser nu frem til at kunne bidrage til at næste etape igangsættes i form af en renovering af servicebygningen og etablering af en flot indgangsportal til parken. 

Brønderslev Svømmeklub får et tilskud på 35.000 kr. til indkøb af banedeler, der gør det muligt at opdele svømmehallens 50 meter bassin til 25 meter.

Det betyder væsentlig bedre vilkår for de mange talent-, konkurrence- og motionssvømmere, der dagligt benytter Brønderslev Svømmehal. 

-Vi vil gerne støtte op om det værdifulde frivillige arbejde, der foregår i Brønderslev Svømmeklub og bidrage til, at klubbens mange dygtige talent- og konkurrencesvømmere fremover får bedre træningsmuligheder.

Det kan forhåbentlig medvirke til, at flere talentfulde Brønderslev svømmere fremover vil være på deltagerlisten til de Vestdanske mesterskaber og DM.  

Red Barnet Brønderslev lokalforening får 15.000 kr. til gennemførelse af aktiviteter i deres familieoplevelsesklub for udsatte børn og deres familier.

Det kan f.eks. være en tur i biografen, besøg hos Falck, fisketur, sommerlejr m.m. 

-Vi er glade for at kunne støtte Red Barnets Familieoplevelsesklub, hvor frivillige ildsjæle sørger for, at sårbare børn og deres familier får gode fællesoplevelser, socialt samvær og netværksdannelse med andre familier.

Plejehjemmet Støberiet i Grønnegade i Brønderslev får 8.000 kr. fra Krista og Hans Risagers Fond til etablering af højbede på plejehjemmet. Højbedene skal bl.a. indeholde blomster og krydderurter, så plejehjemmets beboere samtidig med at de får frisk luft også kan få brugt deres sanser, når der skal sås, plantes og plukkes blomster. 

-Vi er glade for gennem denne donation, at kunne medvirke til, at der skabes et bedre udemiljø for stedets beboerne, hvor deres dufte, se- og følesans kan komme i spil.

Endelig gives der 4.671 kr. i støtte til Nørreå Gruppe (Det Danske Spejderkorps) i Brønderslev til indkøb af båludstyr til spejdergruppen, der mødes ca. hver anden søndag i naturområdet Komponistskoven i Brønderslev Vestby.

-Vi er glade for at så mange borgere, skoleklasser, spejdere, foreninger og institutioner har fået øjnene op for mulighederne i Komponistskoven. 

Der er mulighed for mange spændende friluftsaktiviteter i det bynære naturområde og ved den primitive overnatningsplads/shelterplads nær søen. 

Krista og Hans Risagers Fond har tidligere i 2014 støttet Brønderslev Rideklub og Brønderslev Lystfiskeriforening med legater for i alt 25.000 kr.

Krista og Hans Risagers Fond har således i 2014 støttet i alt 8 spændende lokale initiativer og projekter i Brønderslev by og lokalområdet med legater for mere end en kvart million kroner. (312.000 kr.).

OBS: Næste uddelingsrunde i 2015 

Krista og Hans Risagers Fond uddeler legater igen i 2015.

Her vil der være mulighed for at ansøge om op til 250.000 kr. til en enkeltprojekt

Næste ansøgningsfrist i Krista og Hans Risagers Fond er d. 1. november 2015.

1. oktober 2014

Pressemeddelelse 

Krista og Hans Risagers Fond

En kvart million på vej til talenter og ildsjæle i Brønderslev

Har du en god idé, der kan være med til at skabe udvikling i Brønderslev?

”Det er nu igen tid for talenter og ildsjæle indenfor sports- og kulturlivet i Brønderslev samt mindre erhvervs- og turisme projekter til at søge om økonomisk støtte til deres projekter ved Krista og Hans Risagers Fond”, siger Morten Larsen fra fondens bestyrelse. 

Den velgørende fond har nemlig besluttet sig for at lave en ekstra uddelingsrunde i slutningen af 2014, hvor der vil være mulighed for at ansøge om op til 250.000 kr. til et enkeltprojekt.   

”Krista og Hans Risagers Fond er en velgørende fond, der hvert år via legater støtter lokale initiativer og projekter fra personer, virksomheder, organisationer og foreninger, der kan være med til at skabe udvikling i Brønderslev”, siger Morten Larsen og uddyber ”Fonden ønsker at bidrage til at udvikle Brønderslev by og lokalområdet ved at give støtte til realisering af initiativer og aktivitetsskabende projekter, der kan være til glæde og gavn for byens borgere samt være med til at gøre Brønderslev kendt”. 

”Indsatsområdet er ikke begrænset til enkelte områder, men områder som sport, kultur og erhvervslivet (nystartede virksomheder) har fondens særlige bevågenhed”, fortæller Morten Larsen.  

Krista og Hans Risagers Fond har siden 2012 uddelt legater og donationer for knap 600.000 kr. til lokale foreninger og projekter i Brønderslev. Der er bl.a. givet støtte til etablering af udendørs spa og sauna ved Brønderslev Svømmehal, til Brønderslev Hallernes Udendørs Fitness anlæg og legeplads til børn, til Brønderslev Amatør Scene (BAS) indkøb af højtaleranlæg, til etablering af kunstgræsbane ved BI-Centret, til etablering af højbede på plejehjemmet Kornumgård, til opførelse af en primitiv overnatningsplads/shelterplads i Komponistskoven, til BI-bordtennis træningslejre for klubbens ungdomsspillere, til Red Barnets Familieoplevelsesklub, til Brønderslev Rideklub, til projektet ”Oplev Naturen By Night”, til Brønderslev Lystfiskeriforening og til Brønderslevs lokale Gospelkor, Gospelation. 

Næste legatuddeling fra Krista og Hans Risagers Fond finder sted i december 2014, og ansøgningsfristen for at ansøge er den 1. november 2014. Her kan der ansøges om op til 250.000 kr. til et enkeltprojekt.

”Vi håber at rigtig mange lokale foreninger, enkeltpersoner og projekter vil benytte den ekstra uddelingsrunde til at sende en ansøgning til Krista og Hans Risagers Fond”, siger Morten Larsen. 

Hans Risager var uddannet elektriker og blev siden aut. el-installatør og drev i mange år sammen med sin kone Krista Risager et firma/lampeforretning i Gravensgade 97 i Brønderslev. 

Ved testamente har de afdøde betænkt et større millionbeløb til en særlig fond – Krista og Hans Risagers Fond – der skal uddele legater til forenings- og erhvervslivet i Brønderslev.   

Fondens bestyrelse består af 5 medlemmer, der hver især har indsigt i fritids- og erhvervsforhold for Brønderslev Kommune. Peter Larsen & Morten Larsen repræsenterer familiens interesser i fonden. Derudover har læge Henrik Jensen plads i fondens bestyrelse som repræsentant for fritidslivet (idræt og kultur), advokat Gert Storkborg Jensen er bestyrelsesformand og endelig er viceborgmester Karsten Frederiksen udpeget til fondens bestyrelse af kommunalbestyrelsen. 

Læs mere på fondens hjemmeside www.risagerfonden.dk

27. november 2013

Pressemeddelelse

KRISTA OG HANS RISAGERS FOND

Tidlige julegaver til lokale foreninger og projekter i Brønderslev

Uddeling af legater på 311.000 kr. til Brønderslev

Der er en tidlig julegave på vej til 7 spændende lokale initiativer og projekter, der fremover kan være med til at skabe udvikling i Brønderslev by og samtidig være til glæde og gavn for byens borgere.

Den glade giver er Krista og Hans Risagers Fond, der i 2. uddelingsrunde i 2013 har uddelt legater og donationer for i alt 311.000 kr. til forenings- og kulturlivet i Brønderslev Kommune.

”Vi er glade for den store interesse som mange lokale foreninger, enkeltpersoner og projekter har vist for Krista og Hans Risagers Fond. Vi har modtaget hele 31 ansøgninger i denne uddelingsrunde, og der er søgt om legater for mere end 2.5 mio. kr., hvilket vidner om stor idérigdom og virkelyst i det lokale foreningsliv. Vi har valgt at støtte 7 initiativer og projekter, men har desværre også måttet skuffe mange andre gode projekter”. 

1.Udendørs spa og sauna ved Brønderslev svømmehal – 150.000 kr.

2.Primitiv overnatningsplads i Komponistskoven – 40.000 kr.

3.Overdækket scene i Rhododendronparken i Brønderslev – 37.500 kr.

4.POP”N”Power arrangement i skolernes vinterferie – 30.000 kr.

5.Landsdelsjuniorholdets tur til ”Festival del Sole i Italien” – 25.000 kr. 

6.Højbede til plejehjemmet Kornumgård – 17.500 kr. 

7.DCH Brønderslev, agility-udstyr – 11.000 kr.

Fonden har valgt at støtte opførelsen af et udendørs spabad og en saunahytte til saunagus ved Brønderslev Svømmehal med 150.000 kr. Saunagus er en saunakultur, hvor en gusmester hælder vand med æteriske olier på de glohede sten og dermed skaber velduftende dampe, som mesteren med et håndklæde vifter op i, så dampene omslutter saunagæsterne og giver øget velvære.

”Vi vil gerne give Brønderslevs familier og borgere flere aktivitetsmuligheder og øget velvære, og det mener vi en udvidelse af faciliteterne omkring Brønderslev Svømmehal kan bidrage til”. 

Børnehaven Kornumgård har fået 40.000 kr. til etablering af en primitiv overnatningsplads/shelterplads i naturområdet Komponistskoven i Brønderslev Vestby. 

”Vi vil gerne bakke op om, at der opføres en primitiv overnatningsplads i Brønderslev til at forbedre byens borgeres mulighed for at nyde glæderne og fordelene ved friluftsliv gennem bedre og nemmere adgang til naturen i bynære områder. Vi håber der kan skabes et stykke aktivt natur i byen i form af en primitiv overnatningsplads for byens borgere, skoleklasser, institutioner og foreninger”.  

Et andet spændende projekt, som Krista og Hans Risagers Fond har valgt at støtte med 37.500 kr., er opførelsen af en stor overdækket scene ud over vandet i Rhododendronparken i Brønderslev, som hvert år besøges af flere end 50.000 mennesker (både lokale og turister).

”Rhododendronparken er en fantastisk attraktion for Brønderslev, og vi håber en overdækket scene kan åbne op for endnu flere udendørs koncerter, teaterforestillinger, festivaler og anden underholdning i parken”.

Brønderslev Floorball Club får et tilskud på 30.000 kr. til afholdelse af et stort ungdoms-arrangement i Brønderslev Hallen i forbindelse med skolernes vinterferie i uge 8, hvor der vil være fokus på sundhed, trivsel og bevægelse. Målgruppen for arrangementet er de mange børn og unge i alderen 7-14 år, der ikke kommer på vinterferie, og der forventes et deltagerantal på 1200 til 1500. Projekt POP”N”POWER vil involvere og aktivere de unge via sceneshows, musik,  sportsrelaterede aktiviteter, motion, spil, leg, konkurrencer m.m.

”Vi ser meget frem til at invitere 1200 børn og unge i Brønderslev indenfor til et brag af et arrangement med mange spændende aktiviteter i Brønderslev Hallen i skolernes vinterferie 2014”.

Landsdelsjuniorholdet under Brønderslev Gymnastikforening tildeles et legat på 25.000 kr. til deltagelse i gymnastikstævnet ”Festival del Sole” i Riccione i Italien i sommeren 2014. Holdet består af 56 gymnaster i alderen 14-18 år.

”Vi er glade for at kunne støtte landsdelsjuniorholdets tur til Italien, som vi håber vil blive en kæmpe oplevelse både gymnastisk og socialt for deltagerne.   Vi håber at holdet vil være en god ambassadør for Brønderslev, når de i deres sorte holdtrøjer med ”BRØNDERSLEV” trykt på ryggen, laver opvisninger i udlandet”. 

Plejehjemmet Kornumgård får 17.500 kr. fra Krista og Hans Risagers Fond til etablering af højbede i 2 lukkede gårdhaver på plejehjemmet. Højbedene skal bl.a. indeholde blomster og krydderurter, så plejehjemmets beboere samtidig med at de får frisk luft også kan få brugt deres sanser. Højbedene skal fremstilles i galvaniseret stål, og vil blive lavet i en højde og bredde, så man kan nå dem fra en kørestol.

”Vi er glade for gennem denne donation, at kunne medvirke til, at der skabes et bedre udemiljø for stedets beboerne, hvor deres dufte, se- og følesans kan komme i spil”. 

Endelig gives der 11.000 kr. i støtte til DCH Brønderslev til indkøb af Agility-udstyr. DCH Brønderslev er en forening af civile hundeførere, der bl.a. tilbyder hvalpekursus, lydighedskursus, konkurrencehold og agility.

”Vi er glade for at kunne støtte DCH Brønderslev og byens mange dejlige hunde med denne donation”.

Krista og Hans Risagers Fond har tidligere i 2013 støttet 8 andre foreninger og projekter i Brønderslev med legater for i alt 167.000 kr. Der er bl.a. givet tilskud til etablering af kunstgræsbane ved BI-Centret, til Brønderslev Amatørscene (BAS) indkøb af lydanlæg, til træningslejr for ungdomsspillere i BI-bordtennis og til Red Barnets Familieoplevelsesklub i Brønderslev.

Krista og Hans Risagers Fond har således i 2013 støttet i alt 15 spændende lokale initiativer og projekter i Brønderslev by og lokalområdet med legater for næsten en halv million kroner.  (478.000 kr.).

OBS: Næste uddelingsrunde i 2014 

Krista og Hans Risagers Fond uddeler legater igen i april 2014.

Her vil der være mulighed for at ansøge om op til 200.000 kr. til en enkeltprojekt

Næste ansøgningsfrist i Krista og Hans Risagers Fond er d. 1. marts 2014.

Læs mere om fonden og historien her www.risagerfonden.dk